van der Horst

BRC: Princen nipt leider in Omloop van Vlaanderen

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen leidt na vier proeven met een minieme voorsprong de 58ste editie van de Omloop van Vlaanderen, manche acht van het Belgisch Kampioenschap. Met Vincent Verschueren op anderhalve seconde en Kevin Abbring op een tiental seconden zijn de kaarten zeker nog niet geschud.
  • Prospeed Competition
Verschueren (Skoda Fabia R5) opende sterk met een besttijd en ook Andy Lefevere (Skoda Fabia WRC)  zat goed in het spoor, maar tijdens de tweede lus van twee proeven veranderde er nog heel wat. In het donker nam Kris Princen (Skoda Fabia R5) over en nam uiteindelijk ook de leiding. Hij heeft 1,5 seconden voorsprong op Vincent Verschueren die zich niet nerveus laat maken. 

Andy Lefevere, die na twee proeven nog binnen anderhalve seconde van de leider volgde, verloor wat tijd door een keelontsteking en nachtblindheid en volgt als derde op bijna dertien seconden. Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) had meer moeite om te volgen, maar had geen verklaarbare reden voor zijn achterstand. Hij volgt op iets meer dan 13 tellen van de leider. Didier Duquesne (Ford Fiesta R5) is een knappe vijfde ondanks een uitstapje in de maïs.

Bij de historics staat geen maat op Paul Lietaer (Subaru Legacy), zeker omdat Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth) snel wegviel. Hij besluit de top tien algemeen. Sébastien Bédoret (Peugeot 208 R2) is een heel knappe leider in R2, en is zelfs 13de algemeen.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons