van der Horst

BRC: Princen opnieuw op titeljacht met Citroën C3

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
De Belgische rallyfans ontvingen van Kris Princen een mooi kerstcadeau. De kampioen van 2018 kondigde op kerstavond aan dat hij zal deelnemen aan acht BRC-manches met een Citroën C3 R5 uit de stal van DG Sport.
  • LTF
"Samen met Bram en Peter zal ik volgend jaar aan de start staan van het BRC met een Citroën C3 R5 uit de ateliers van DG Sport. Het doet me echt plezier om opnieuw met dit team samen te werken", opent Princen die het team terugvindt waarmee hij enkele jaren geleden nog op titeljacht ging met de Peugeot 208 R5.

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
"Wij zullen aan de start staan van acht wedstrijden van het BRC en de hotseat zal afwisselend door Peter (Kaspers) en Bram (Eelbode) bemand worden", aldus Princen die een moeilijk seizoenseinde dus afsluit met schitterend nieuws. De tweevoudige kampioen moest dit jaar in extremis de titel laten aan Adrian Fernémont en brak kort ervoor met BMA, het team dat hem in 2018 naar de titel loodste.

Eerste wedstrijd: de Rally van Haspengouw, waar Princen uiteraard hoopt zichzelf op te volgen.

Het wordt opnieuw een druk jaar bij het Waalse DG Sport, want deze week kondigde team ook de komst aan van het Franse raspaard Nicolas Ciamin die volgend jaar minstens zes wedstrijden rijdt in WRC3, het voormalige WRC2. Dit jaar was Mads Ostberg thuis bij het team uit Theux. Ook hij neemt in Monte-Carlo deel met de C3 R5.

Foto's: RIP Davy Degryse & Sandro Delaere

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 24 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons