van der Horst

BRC: Pyck en Verlinde zetten ambities kracht bij

Gilles Pyck - Renault Clio
Gilles Pyck - Renault Clio
Gilles Pyck en Benoit Verlinde hebben in de TAC Rally in Tielt meteen in hun kaarten laten kijken. Gilles Pyck opent bij de Juniors de jacht Tom Rensonnet terwijl Benoit Verlinde de beste start nam in de aantrekkelijke Renault Clio Cup.
  • Prospeed Competition
Gilles Pyck opent laat zijn seizoen, maar de jonge West-Vlaming en kampioen van de Clio Cup in 2021, toonde meteen zijn kunnen bij zijn debuut met de nieuwe Renault Clio Rally4. Hij nestelde zich van meet af aan in de top zeven, zelfs toen onder meer nog Gino Bux in de strijd zat. Na de middag zakte hij een beetje en moest hij het afleggen tegenover de veel snellere Rally2-wagens en GT's. Maar in het slot vielen er nog enkele rijders weg vooraan waardoor hij aantikte als zevende. Concurrentie had Pyck amper, maar hij kon zich wel meteen aan onder de Rally3 van Patrick Snijers.

Pyck aast dit jaar op de titel bij de junioren. Tom Rensonnet leidt daar nog altijd na twee overtuigende overwinning, en exact het dubbel van de punten. De West-Vlaming weet dus wat te doen de komende weken. "Voor die titel zullen we het duel aan moeten gaan met Tom Rensonnet, die de eerste twee wedstrijden won met een Clio Rally4. Ik kijk al uit naar de eerste confrontatie, ook met Charles Munster", zei Pyck aan de finish.

Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
In de Clio Cup kon Benoit Verlinde enkel verliezen, maar hij haalde het op een volwassen manier, al liep dat niet van een leien dakje. Jeroen Catelin volgde goed en ook de Deen Casper Nielsen bleek een gesel. Verlinde haalde het uiteindelijk wel met een mooie voorsprong van een halve minuut en is zijn campagne dus ook perfect gestart.

"Alle respect voor Nielsen, want we hebben echt een stevig tempo gereden en hij bleef goed in de buurt. Het was ook onze eerste deelname in Tielt. Echt hachelijke momenten hebben we niet gehad, maar het ging wel hard," vertelde Benoit Verlinde.

De jonge garde liet zich dus meer dan opmerken en zowel het Juniorkampioenschap als de Clio Cup bewijzen dat de kweekvijver van jong talent opnieuw aandikt. 

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 14 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons