van der Horst

Hyundai Motorsport zet dit jaar slechts twee officieuze Elantra's in

BRC Team Hyundai Elantra N
BRC Team Hyundai Elantra N
Hyundai Motorsport zal dit jaar enkel het BRC Racing Team officiële steun verlenen in het WTCR. Nadat Team Engstler eerder te kennen had gegeven in 2022 de Hyundai Elantra N te zullen inruilen voor de Honda Civic Type R, was het gissen hoeveel Hyundai's met officieuze fabriekssteun we dit jaar op de startgrid zouden terugvinden.
Kersvers Hyundai Motorsport Team-directeur Julien Moncet gaf tegenover Touringcartimes te kennen dat het merk zijn fabriekssteun tot twee, door BRC Racing Team gerunde wagens zal beperken, daarbij voorkeur gevend aan kwaliteit boven kwantiteit. Het Koreaanse merk kende een vrij moeilijk seizoen, waarbij opviel dat Team Engstler het met Jean-Karl Vernay (twee zeges, vier podia en een derde stek in het eindklassement) en Luca Engstler (één tweede plaats) beter deed dan BRC Racing Team, waar zowel Michelisz als Tarquini zich met één zege en één derde plaats moesten tevreden stellen. De reductie naar twee wagens voor 2022  wijst er wellicht op dat het merk met twee teams van telkens twee wagens in 2021 teveel hooi op de vork nam.

Moncet's koerswijziging houdt in dat racewinnaar Vernay naast een WTCR-zitje grijpt, de Fransman blijft evenwel officieel Hyundai Motorsport Customer-piloot en komt wellicht voor het Koreaanse merk aan de bak in het ETCR en/of een andere TCR-serie. Eerder raakte bekend dat Spanjaard Mikel Azcona als vervanger van Gabriele Tarquini teamgenoot wordt van Norbert Michelisz.

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 19 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons