BRC-reglement gunt WRC’s nog een laatste stuiptrekking


Weggepest

Achteraf was dat meteen het signaal voor de RACB om nog strenger in te grijpen. Toen Kris Princen in het tussenseizoen gewag maakte om in 2016 aan de start te komen met een WRC, liet de RACB weinig tactvol verstaan dat Princen en Peter Kaspers het beter bij een R5 hielden. Het reglement werd recent online geplaatst, en inderdaad, het is erop gestoeld de WRC-generatie nog een laatste stuiptrekking te gunnen.

Prioritair
Ook oude WRC’s mogen nog in het BRC rijden in 2016, maar de RACB heeft ervoor gezorgd dat niet meer gelijk wie aan de start kan komen met die 2.0 liter bolides. Zo mogen “prioritaire piloten” niet meer rijden in zo’n WRC. Over wie gaat het dan precies? Het gaat om piloten die de jongste drie jaar P1-prioriteit genoten in het WRC, piloten die in het WRC, P-WRC, WRC2 of WRC3 wonnen of piloten die een FIA Regionale Kampioenschapsrally wonnen. Wie vorig jaar een FIA Beker van Europa won is eveneens een prioritaire piloot.
Daarnaast zijn er nog twee criteria en die zijn zowaar nog interessanter. Wie de voorbije vijf jaar kampioen van België werd, of wie de jongste drie jaar een manche van het BRC won, is ook een prioritaire piloot. In de marge maakt de RACB melding dat ze een piloot die zich in de kijker heeft gereden in een buitenlands kampioenschap ook als prioritair kunnen beschouwen. Wie ze daarmee beogen is niet duidelijk. Het kan dus bijvoorbeeld gaan om Gino Bux (J-ERC), of de gebroeders de Mevius (208 Rally Trophy)… Het grappige is, doordat de RACB weer een hiaat laat, ook mannen zoals Kurt Braeckevelt, Claude Bal of Jochen Claerhout in het vizier komen wegens enkele mooie prestaties in het buitenland.
Voltooid verleden tijd


Dan had de RACB véél beter de WRC-wagens finaal naar het museum verwezen.
Foto's: BRC - RIP - G&A Racing - Vincent Wouters
Tweet