van der Horst

Spa Rally: Voorbeschouwing Gino Bux & Eric Borguet

Eric Borguet & Gino Bux
Eric Borguet & Gino Bux
Gino Bux en Eric Borguet krijgen al meteen een extra rally aan hun programma voor 2015 toegevoegd. En niet zomaar één. De vertegenwoordigers van het RACB National Team rijden dit weekend immers de Spa Rally met de 208 R2 die de steun geniet van Peugeot België-Luxemburg. Een wedstrijd die bij de jonge rijder uit Malmédy heel wat herinneringen oproept.
  • Hamofa Performance
Dit seizoen leggen Gino Bux en Eric Borguet zich toe op het FIA ERC Junior-kampioenschap. Maar nu krijgen ook de Belgische fans de gelegenheid om de Peugeot 208 R2 in de beroemde gele kleuren te bewonderen, want de bolide staat volgende vrijdag 13 maart aan de start van de Spa Rally.
Deze wedstrijd werd dankzij de inspanningen van onze trouwe partner Peugeot België-Luxemburg aan het programma toegevoegd”, benadrukt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team.
 
Ik ben heel blij dat ik in de Spa Rally aan de start kan staan”, klinkt het bij een enthousiaste Bux. “Deze eerste editie van de wedstrijd in en rond Spa doet me terugdenken aan mijn kindertijd. Een mythische chronorit als de Clémentine kunnen afwerken, dat is eenvoudigweg ongelooflijk. Daar is alles begonnen… Ik moet acht of tien jaar geweest zijn, en sloeg het spektakel van de rallyauto’s op onverhard met open mond gade. En vandaag ben ik zelf één van de acteurs in deze rally.
 
Maar de deelname van de vertegenwoordiger van het RACB National Team aan deze wedstrijd heeft ook een belangrijk sportief aspect.
De volgende wedstrijd van het FIA ERC Junior-kampioenschap wordt begin april op het Ierse asfalt afgewerkt”, stelt Gino. “De laatste keer dat ik op asfalt kon rijden dateert al van november vorig jaar, in Corsica. Door in Spa aan de start te komen, kan ik opnieuw wat asfaltervaring opdoen. We beschouwen deze wedstrijd in mijn achtertuin dan ook als één grote testsessie. Ik ben er mij ook terdege van bewust dat er bij de deelnemers in R2 heel wat kleppers staan. Mochten we de gelegenheid krijgen om ons in de strijd om de kop te mengen, dan zullen we het zeker niet laten!

RACB National Team press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 10 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons