van der Horst

Spa Rally: Voorbeschouwing Michiel Becx en Eddy Smeets

Komend weekend zullen Michiel Becx en Eddy Smeets (Ford Fiesta R5) present zijn voor de tweede wedstrijd van het Belgian Rally Championship (BRC). De Spa Rally is een uitdagende wedstrijd gespreid over twee dagen. De acht verschillende klassementsproeven werden afgelopen weekend op nota gezet. De Fiesta R5 krijgt dit weekend nummer 007 op de deuren.
Michiel Becx: "De proeven in en rond Spa zijn van een andere orde dan in de Haspengouw Rally. Ik heb ze het afgelopen weekend goed op papier gezet met Eddy. Hopelijk gaan we de KP’s komend weekend nog herkennen want op een week tijd kan immers veel veranderen. Een week tussen verkennen en rijden, vind ik niet ideaal maar dat is zo voor iedereen. De  rallyauto is  inmiddels terug  klaar voor de strijd. Ik  zal donderdag de shakedown rijden om terug in het ritme te komen. Vrijdagochtend ga ik dan voor het eerst kennismaken met de beruchte klassementsproef Clementine."

Eddy Smeets: "Het bosgedeelte van de Clementine mag vrijdagvoormiddag pas verkend worden. Ik denk dat het onverhard Michiel wel zal aanstaan daar. Omstreeks 15u30 beginnen we dan aan 2 x 3 KP’s op vrijdag. Zaterdag staan er dan nog eens 3 x 5 proeven op het programma. De doelstelling voor ons blijft dezelfde als in Landen: proberen uit te rijden en zoveel mogelijk kilometers maken om ervaring op te doen. We zien wel welke plaats ons dat dan zaterdagavond in het klassement oplevert..."

Becx TDS Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 10 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons