van der Horst

BRC: Stéphane Lefebvre pakt de zege in Haspengouw

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre heeft zaterdag de Rally van Haspengouw gewonnen. De Fransman was in zijn Citroën C3 Rally2 sneller dan Gino Bux en Ghislain de Mévius. Belgisch kampioen Adrian Fernémont moest vrede nemen met de vierde plaats.
Er was niets te doen aan Stéphane Lefebvre (Citroën). De Fransman greep van bij de start de kop en vergrootte doorheen de dag zijn voorsprong, zelfs toen de strijd al gestreden was. Gino Bux (Skoda) verraste door snel in het goede ritme te zitten bij zijn debuut met een Rally2-wagen. Het tempo van Lefebvre lag te hoog voor Bux en Nicolas Gilsoul, maar hij hield wal vakkundig Ghislain de Mévius (Skoda) en Adrian Fernémont (Skoda) achter zich. Vooral de Belgische kampioen leek het moeilijk te hebben, maar ontdeed zich in de namiddag wel nog van William Wagner (VW) nadat die een klein foutje maakte in de slotlus. Ook hij kon niet bevestigen na een uitstekende doortocht in 2020. 

Kris Princen (DS3 WRC) eindigde zesde, maar had wellicht op meer gehoopt. Na wat problemen in de ochtendlus kon de Limburger wel enkele snelste tijden rijden, maar veel dichter kwam hij niet op het koppeloton. Jos Verstappen (Citroën) besluit een uitstekend debuut als zevende en liet zich vooral voor de middag positief opmerken. Jonas Langenakens (Mitsubishi) leverde opnieuw een feilloze prestatie af en besluit op de achtste stek.

Bij de junioren ging de winst naar Tom Rensonnet, bij de GT's naar eenzaat Henri Schmelcher en in de BMW M-Cup naar Patrick Diels. Bjorn Syx haalde het bij de historics na een mooi duel met Dirk Deveux.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons