van der Horst

BRC: Stéphane Lefebvre scoort hattrick in Condroz

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre heeft voor een derde keer op rij de Rally van de Condroz gewonnen. Hij haalde het na een boeiende wedstrijd van Adrian Fernémont en Ghislain de Mévius.
ghislain de mevius
ghislain de mevius
Stéphane Lefebvre (Citroën) verdedigde zondag een kleine voorsprong op Adrian Fernémont (Skoda), Grégoire Munster (Hyundai) en Ghislain de Mévius. De Fransman had het niet gemakkelijk, want de jagende Belgen gunden Lefebvre amper nog een besttijd, maar de voormalige WRC-rijder was wel altijd bovenaan te vinden en toonde meer regelmaat dan de Belgen. Lefebvre had uiteindelijk amper 7.3 seconden over op Fernémont en 10.6 seconden op de Mévius. Die laatste pakte ook nog de Power Stage en hield zo Munster van het podium. Die laatste inspanning was nodig want Munster eindigde op amper 2 seconden van de Mévius.

Fernémont doet uiteraard de beste zaak in het kampioenschap, maar er is nog niets gespeeld. Het wordt wel rekenen en tellen, want de tenoren kunnen enkel nog hun slechtste resultaat verbeteren om meer punten te pakken op het einde. Er mogen immers maar zes resultaten worden ingebracht.

Vincent Verschueren (VW) eindigde op exact een minuut als vijfde na een goede wedstrijd. Cédric de Cecco (Citroën) is zesde geworden op anderhalve minuut. De top 10 werd verder gevuld door Sébastien Bédoret (Skoda), Kris Princen (Skoda), PJM Cracco (Skoda) en Xavier Bouche (VW).

Gilles Pyck - Renault Clio
Gilles Pyck - Renault Clio
In de Clio Cup kroonde Gilles Pyck zich met winst tot kampioen. Gino Bux was veruit de beste in de Stellantis Cup en Charles Munster vernederde de tegenstand bij de junioren. Munster kan zelfs nog kampioen worden mits een goed resultaat in Spa. Ook Bjorn Syx heeft nog uitzicht op de titel, na winst bij de historics.

Spa is de laatste BRC-manche. Die vindt plaats in het eerste weekend van december.

Foto: Sandro Delaere
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 7 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons