van der Horst

BRC: Strijd op alle fronten in Wallonië

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Met de Rally van Wallonië is het BRC dit weekend toe aan zijn vierde manche. Stéphane Lefebvre start er als leider, maar krijgt er forse concurrentie. Ook op andere fronten is het uitkijken naar enkele mooie duels.
Stéphane Lefebvre (Citroën) start als leider in het BRC en dus ook als topfavoriet in Namen. De Fransman was in Haspengouw en de South Belgian Rally oppermachtig en zit volledig in het ritme na de Rally van Kroatië afgelopen weekend. Wie Lefebvre klopt, zal straks zeker dicht bij de overwinning komen.

Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Alle protagonisten zijn er opnieuw bij, dus de Fransman zal wel op weerstand botsen van onder meer seizoensrevelatie Gino Bux (Skoda), Ghislain de Mévius (Skoda), kampioen en thuisrijder Adrian Fernémont, maar ook van Vincent Verschueren (VW), winnaar in de jongste TAC Rally en oud-winnaar aan de boorden van de Maas. Tegelijkertijd kunnen ze ook heel wat punten afsnoepen van elkaar in de strijd om de titel. Op het snelle parcours kan ook Kris Princen (DS3 WRC) de strijd aangaan met de DS3 WRC. Maar er zijn ook een pak outsiders met Niels Reynvoet (Skoda), Sébastien Bédoret (Ford), Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai) en Maxime Potty (Citroën), die zich de jongste weken al positief liet opmerken. In totaal komen er 19 Rally2-wagens aan de start. 

Gilles Pyck - Renault Clio
Gilles Pyck - Renault Clio
Ook in GT wacht een mooie strijd met onder meer Cédric Cherain en Romain Delhez, die er met Gunther Monnens een snelle speelkameraad bij krijgen. Het grote duel waar nu al naar wordt uitgekeken, is dat tussen Tom Rensonnet en Gilles Pyck die respectievelijk in de South Belgian Rally en de TAC Rally ontzettend veel indruk maakten in de Renault Clio Rally4. Met onder meer Benoit Verlinde en Casper Nielsen in hun Clio Rally5 staan er nog enkele toppers bij de junioren aan de start. 

Met een dunbezaaid startveld bij de historics kan leider Christophe Kerkhove nu al een gouden zaak doen in de strijd om de titel, die er dit jaar nooit één zal zijn. In 2WD krijgt Bruno de Wilde, bij afwezigheid van een aantal concurrenten, een uitgelezen kans om zijn leidersplaats te verstevigen.

De rijders krijgen 20 proeven voor de wielen geschoven, verspreid over twee wedstrijddagen. Rond 14.45 uur, zondagnamiddag, kennen we de winnaar van de 38ste Rallye de Wallonie.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 26 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons