van der Horst

BRC: TAC pakt uit met sterrenveld

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de TAC Rally van Tielt staat zaterdag de tweede grote afspraak in het BRC op de kalender, de vierde reeds in de BRC Cup. Maxime Potty komt als leider in het BK aan de start. Alle andere protagonisten tekenen ook present, uiteraard op Gino Bux na.
  • Dreamdrive
De 48ste TAC Rally vormt een week na de Rallye des Ardennes het decor voor de vierde manche van de BRC Cup, maar bovenal is Tielt de tweede "championship"-manche, en dus is zowat iedereen die aanspraak wil maken op de titel aanwezig. De grote afwezige is uiteraard Gino Bux (VW) die in Dinant hard in het decor belandde en voor een maandenlange revalidatie staat.

Alle neuzen kijken uiteraard in de richting van Vincent Verschueren (Skoda), thuisrijder en winnaar vorig jaar. De Oost-Vlaming werd tweede in Short Rally van Moorslede en pakt opnieuw uit met een Skoda, de wagen waarmee hij Belgisch kampioen werd in 2017.

Maar hij krijgt een pak tegenstand. In de eerste plaats van Maxime Potty (Citroën), leider in het BK na overwinningen in Haspengouw, de South Belgian Rally en een podium in Dinant. Ook Cédric Cherain (Hyundai) is aanwezig, net zoals tweevoudig kampioen Adrian Fernémont (Skoda) die al iets recht te zetten heeft. Cédric De Cecco, dé verrassing in Vresse-sur-Semois, zal uit zijn op revanche. Ook Niels Reynvoet (Citroën) is in eigen streek een kandidaat voor het podium, net zoals Bastien Rouard (Hyundai) die vorige imponeerde, achter Georg Linnamäe.

Voor de ereplaatsen wordt gekeken naar Junior Planckaert, Charles Munster, vorige week knap in het Franse Capdenac, Fréderic Miclotte en Tobias Brüls.

In GT is Gunther Monnens topfavoriet, maar Pieter-Jan-Michiel Cracco wordt een te duchten tegenstander. Hij debuteert in een Porsche, net zoals Amaury Molle die de Alpine zal ontdekken.

Bij de M-Cup is Mats van den Brand de grote favoriet. Bij de historics krijgt Paul Lietaer (Opel) concurrentie van onder meer Pieter-Jan Maeyaert. Bij de Juniors wacht een mooie strijd tussen Jonas Dewilde, Benoit Verlinde en Maxim Decock.

Het parcours is grondig hertekend. De deelnemers moeten 143 kilometer tegen de tijd overbruggen, verspreid over drie lussen van vier proeven. De winnaar rijdt om half acht over het podium.

Foto: Sandro Delaere

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 5 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons