van der Horst

BRC: TAC trekt nieuw blik titelstrijders open

Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
Met de overwinning van Vincent Verschueren en de podiumplaatsen van Niels Reynvoet en Sébastien Bédoret kreeg het BRC er een nieuwe lading titelstrijders erbij. Het Belgische Rallykampioenschap is bijna een derde ver en met straks de Wallonie, de eerste wedstrijd waar er powerstagepunten te rapen vallen, kan een eerste balans opgemaakt worden.
De kans dat de nieuwe kampioen van België dit jaar bij de TAC Rally op het podium stond, blijft nog altijd eerder beperkt. Stéphane Lefebvre (Citroën) heeft nog altijd een riante voorsprong in het BRC, zonder ook maar één meter te rijden afgelopen weekend. De enige dreiging in Tielt kon van Gino Bux komen maar de SXM-Skoda mocht al snel weer de trailer in. Bux gaf op met een kapotte versnellingsbak. Geen eerste zege dus en ook geen leidersplaats in het BRC, iets waar toch wel naar uitgekeken werd in het kamp van de voormalige RACB-pupil.

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
En omdat ook Maxime Potty (Citroën) geen punten pakte, nam niemand uit de top tien een extra score mee uit de Europastad. Potty had nochtans even uitzicht op een voorlopige tweede plek in de BK-tussenstand, maar moest opgeven, letterlijk met het podium in zicht.


Niels Reynvoet - Skoda Fabia Rally2
Niels Reynvoet - Skoda Fabia Rally2
In die top tien staan nu wel een pak nieuwe namen. Vincent Verschueren (VW) rukt in één keer op naar de vierde plek, voor onder meer Adrian Fernémont. Met nog geen enkele ingebrachte score dit jaar, doet de Oost-Vlaming een gouden zaak, want bijvoorbeeld Fernémont zal moeten proberen om beter te doen dan een vijfde stek, om zijn slechtste score weg te wissen. Iets wat wellicht nodig zal zijn wil de Belgische kampioen zichzelf opvolgen. Ook Niels Reynvoet en Sébastien Bédoret komen de top tien binnen en wissen meteen hun nulscore weg na opgaves in respectievelijk de Haspengouw en de South Belgian Rally.

Lefebvre zal het wellicht graag zien gebeuren, want hij krijgt er een pak rijders bij die achter hem punten van elkaar kunnen afpakken. Als de Fransman in Namen een perfecte score kan neerzetten, neemt hij meteen stevige optie op de titel, voor zover dat nu nog niet het geval was.

Wie na Namen nog iets heeft goed te maken, is bijna verplicht om de Sezoens Rally mee te nemen in het programma. En daar kunnen zowel de organisatoren als het publiek maar wel bij varen.

Foto's: Davy Degryse Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 11 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons