van der Horst

BRC: Titelbekers staan klaar in East Belgian Rally

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Met de East Belgian Rally is het Belgische Rallykampioenschap al toe aan de voorlaatste manche van het jaar, en dus is de kans groot dat Sankt-Vith straks het decor wordt van één of meerdere titelvieringen. Kris Princen, Paul Lietaer en Hermen Kobus, allen voorzien best een kratje champagne. Al verkopen ze beter het vel van de beer niet voor hij geschoten is.
  • Curbstone
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Een vreemd idee: Vincent Verschueren staat op kop in het BK met vier punten voorsprong, maar als Kris Princen straks wint, is de titel gaan vliegen voor de Oost-Vlaming. Met vier overwinningen, een tweede en een derde plaats, zou Princen niet meer bijgebeend kunnen worden. Verschueren heeft nog maar twee overwinningen op zak en is zelfs met winst in Sankt-Vith nog niet zeker van de titel (al zou die dan wel heel dichtbij komen).

De titelpretendenten hebben wel een probleem want met Cédric Cherain, Guillaume en Ghislain de Mévius, en Adrian Fernémont staan er nog een paar andere kanshebbers op de overwinning op de startlijst. Kanshebbers die niet meer moeten rekenen en tellen en voluit voor winst kunnen gaan. En ook Sébastien Bédoret en oud-winnaar Hermen Kobus kunnen nog hun zegje te doen. Kobus staat trouwens op een zucht van de Nederlandse titel.

Bij droog weer is het ook uitkijken naar de Porsches, van onder meer GT-kampioen Patrick Snijers die de klus al eens wist te klaren in 2013, Gunther Monnens en Tim Van Parijs.  Om maar te zeggen dat de organisatie prat kan gaan op een knappe startlijst met 17 R5-wagens en 5 GT's.

Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  BMW M3
Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - BMW M3
Nog iemand die de titel kan pakken is Paul Lietaer die wat ongelukkig wegviel in de Omloop van Vlaanderen. Hij moet enkel Tom Van Rompuy in de gaten houden. Het is uitkijken naar de strijd met Robert Droogmans, die weliswaar niet in historic uitkomt met zijn Millington Escort MKII.

Bij de junioren geen Grégoire Munster, en dus een gouden kans voor Niels Reynvoet en Tobias Brüls om zich terug in de strijd te werpen. Munster neemt namelijk deel aan de Adam Cup in Duitsland en verdedigt daar een mooi klassement.

De organisatie schotelt een fors hertekend parcours voor. Eén proef viel weg, de rest werd stevig onder handen genomen. De rijders krijgen twaalf proeven voorgeschoteld, verdeeld over drie lussen.

Foto's: RIP
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 26 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons