van der Horst

BRC: Verlinde: "Nu nog Nederlands kampioen en dan naar 2023"

Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
Benoit Verlinde en Anton Dupan zijn afgelopen weekend in de East Belgian Rally kampioen geworden in de Renault Clio Trophy, met exact 1.4 seconde verschil. "Nu nog Nederlands kampioen worden en dan ervaring opdoen in de Condroz", aldus Verlinde die nuchter wil doorgaan in zijn progressiecurve.
  • Hamofa Performance
Het was de meest intense strijd van de East Belgian Rally en mogelijks zelfs van het kampioenschap. De Renault Clio Cup heeft dit jaar allerminst een muis gebaard met goedgevulde deelnemersvelden en spannende wedstrijden. Benoit Verlinde en Anton Dupan konden dit weekend kampioen worden. Ze deden dat ook, maar de kelk moest leeg tot op de bodem tegenover het Deense geweld, genaamd Casper Nielsen.

Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
Benoit Verlinde - Renault Clio Rally5
"Het was een super intense beleving. We gingen er heel nuchter naartoe, want we wisten dat het geen cadeau zou worden. We reden er wel vorig jaar, maar Casper Nielsen is overal snel. We hadden de goede aanpak", aldus kersvers kampioen Verlinde.

"Jullie zullen het ook wel zien. Onze stijlen liggen ver uiteen. Casper combineert spektakel met snelheid. Gelukkig vergeeft de Clio veel, maar efficiënt is het niet. We kenden geen enkel warm moment en waren altijd in volle controle. We leggen de knop nooit af, maar we gingen wel voor winst, in opperste concentratie. Ons slot was perfect, met winst en titel als bonus", blikt Verlinde achteruit. "De East Belgian is onze beste herinnering van dit jaar, maar ook in de Wallonie deden we het goed. We hebben gestreden met gelijke wapens en het gehaald op snelheid. In die categorie denken we ook graag terug aan Tielt, waar we plots ritme en cadans vonden en gericht konden toeslaan."

Wat de toekomst brengt? "Op korte termijn? We trekken naar de Twente Rally waar P4 genoeg moet zijn voor de titel, maar winst is weerom ons doel. En dan naar de Condroz. In tegenstelling tot vorig jaar is er geen druk en willen we die rally zo goed als mogelijk afwerken. We gaan ervaring opdoen, want ooit komt ons die nog eens van pas. De voorbereiding zal niet anders verlopen. Dat wil ik niet, noch Anton. We zijn hyperprofessioneel en zullen niet aan het toeval overlaten."

Op lange termijn hoopt Verlinde op het beste en een vervolg in de schoot van Renault. "Na de titel van Gilles Pyck is Renault in gesprek gegaan. Wij krijgen in principe hetzelfde cadeau. Ik doe geen uitspraken, dus we zien wel wat er komt. Maar de wens is er om ook nog eens naar het buitenland te gaan, gezien onze eerdere ervaringen. Sowieso gaan we verder met Renault en gaan we die extra stap zetten. Blijven hangen is geen optie."

Foto: Sandro Delaere & Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 26 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons