van der Horst

Haspengouwrally: Verschueren eerste leider

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren heeft zich met drie besttijden op vier, op kop gezet van de Rally van Haspengouw, de opener van het seizoen. Kris Princen volgt met een sterke Guillaume de Mevius in zijn zog.
Verschueren (Skoda Fabia R5) nam een verschroeiende start en nam de eerste twee proeven voor zijn rekening. Enkel op KP Heers, de derde proef kon Kris Princen (Skoda Fabia R5) wat terugbijten. Hij volgt op 6.4 seconden. De Mevius is een sterke derde op 12.3 in zijn Peugeot 208 R5. Deze drie lijken nu al het eindpodium te gaan bepalen want Marc Timmers volgt al op 41 seconden in zijn Subaru Impreza S10 WRC. 

Voor anderen verliep het een pak minder goed. Cédric Cherain zit letterlijk en figuurlijk in de stront met zijn Skoda Fabia R5. Steven Dolfen ging zwaar van de baan in zijn Citroën DS3 R5 en ook voor Patrick Snijers eindigde het avontuur voor het goed en wel begonnen was .

Bij de historics leidt Paul Lietaer weinig verrassend in zijn Subaru Legacy. Hij staat maar op een zucht van de top tien. Bij de Juniors leidt Niels Reynvoet (Ford Fiesta R2) voor Manu Canal Roblès (Fabia R2). Tom Van Rompuy kwam reeds in de eerste KP in de problemen met een defecte krachtbron in zijn BMW E30 M3.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons