van der Horst

Wallonie: Verschueren leidt na zes proeven

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft zaterdagochtend de leiding genomen in de Rally van Wallonië en verdedigt nu een minieme voorsprong op Cédric Cherain en Adrian Fernémont. Na zes proeven heeft de Oost-Vlaming amper een luttele seconde voorgift op Cherain.
  • Powercars
Vincent Verschueren ontwaakte het best en haalde op de lange proef van Netinne meteen uit. Hij zette de rest op minimum vijf seconden en kon zo de kop van de koers pakken op een overtuigende manier. Maar de concurrentie zat niet stil. Cherain en Fernémont verdeelden de besttijden onder elkaar en slopen op die manier terug dichter bij de regerende landskampioen.

Verschueren telt bij de lunch 1.3 seconden voorsprong op Cherain en 6.5 op Adrian Fernémont die na de Citadelle vrijdagavond als leider mocht gaan slapen. Xavier Bouche houdt het koptrio in het vizier en ligt op vinkeslag om bij de minste misstap vooraan de derde podiumplaats in te nemen. Hij heeft wel een achterstand van een kwartminuut. Olivier Collard verrast bij zijn debuut met de Skoda Fabia R5 en is vijfde op 29 seconden, net voor de Skoda Fabia WRC van Manu Canal-Roblès.

Sébastien Bédoret heeft het moeilijk om het tempo te volgen en is voorlopig zevende maar wel al op meer dan een minuut van de leiders. Patrick Snijers is de enige die een niet-Skoda in de top tien weet te zetten. Hij is negende in zijn Porsche 997 GT3.
Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons