van der Horst

Wallonie: Verschueren loopt beetje uit

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Na tien klassementsproeven in de Rally van Wallonië staat Vincent Verschueren nog steeds op kop van de koers. Cédric Cherain probeert in het spoor te blijven terwijl Adrian Fernémont stilaan de voeling kwijt raakt.
Verschueren herhaalde zijn aanpak van zaterdagochtend nog eens na de middag. De Oost-Vlaming zette zich opnieuw schrap op de lange proef van Netinne en haalde nog harder uit. Cédric Cherain, die een tweede tijd klokte, moest 6.4 seconden toegeven. Cherain sloeg terug op de volgende proef, terwijl ook Adrian Fernémont nog een besttijd meegraaide, maar het was Verschueren die op de tiende proef opnieuw het snelst was en zo iets steviger in het zadel zit dan zaterdagmiddag.

Hij heeft nu 7.2 seconden voorsprong op Cherain en al 18.9 seconden op Fernémont. Het toptrio kan zich volledig focussen op de onderlinge strijd want Olivier Collard, vierde in de stand, staat al ruim 50 seconden.

Xavier Bouche is nu vijfde. Hij reed lek en telt nu al een minuut achterstand op de leider. Manu Canal-Roblès is zesde in zijn WRC op het nochtans ideale parcours. Sébastien Bédoret is nog altijd zevende en Patrick Snijers nog altijd eerste niet-Skoda op een achtste plaats in zijn Porsche 997 GT3. Timo Van der Marel leidt nog altijd in R2, Grégoire Munster is leider bij de Juniors.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons