van der Horst

BRC: Verschueren meteen stevig op kop in TAC

Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
Vincent Verschueren staat na de eerste lus in de TAC Rally meteen stevig op kop. De Oost-Vlaming zag zijn enige concurrent Gino Bux snel weg vallen. Pieter-Jan-Michiel Cracco en Maxime Potty vullen het voorlopige podium.
De strijd leek al snel uit te draaien op een duel tussen Gino Bux (Skoda) en Vincent Verschueren (VW). Bux pakte de kop na de openingsproef, maar Verschueren sloeg snel terug. Meteen daarna kwam een einde aan het duel want Bux moest de wagen op kant zetten met een kapotte versnellingsbak.

Andere tegenstanders werden al snel op een halve minuut gezet. PJM Cracco (Hyundai) debuteert goed met de Hyundai maar staat wel al op ruim 33 seconden, met een zuchtje voorsprong op Maxime Potty (Citroën). Niels Reynvoet (Skoda) is vierde na een rustige start. Sébastien Bédoret (Ford) sluit de top vijf, weliswaar al op bijna anderhalve minuut van de kop.

Gilles Pyck (Renault) is ontzettend knap zesde in zijn Rally4 Renault Clio. Bij de GT's leidt Tim Van Parijs. In de Clio Cup is Benoit Verlinde de leider. Bij de historics staat er nog maar eens geen maat op Paul Lietaer (Opel) die een vrijgeleide lijkt te krijgen na het wegvallen van Bjorn Syx (BMW). Dat is wel de stand na twee proeven, want er moet al rekening gehouden met vertraging na onder meer een brandje bij Camille Mazuin.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 9 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons