van der Horst

Verschueren op jacht in Wallonie

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Manche vier van het Belgische rallykampioenschap 2018, de rally van Wallonië, staat komend weekend op het programma en voor de tweede keer op vier wedstrijden is er geen duel tussen Kris Princen en Vincent Verschueren, de topkandidaten op de titel, in de maak. Na het verstek van Verschueren in Spa, verzaakt Princen aan de Wallonie. Maar met Cédric Cherain en Adrian Fernémont, winnaar in Spa, krijgt Verschueren zeker geen vrijgeleide naar een overwinning.
Verschueren krijgt een uitgesproken kans om zich na twee tweede plaatsen terug in het kampioenschap te knokken. Princen heeft al twee overwinningen en een tweede stek op het conto. Amper zes resultaten worden in rekening gebracht in de strijd om het kampioenschap, dus Verschueren heeft een goed resultaat nodig.

Dat wordt niet simpel, want de Skoda Fabia van de Oost-Vlaming is maar één van de zestien R5-wagens aan de start, waarvan tien Skoda's en in die Fabia's huist de stevigste concurrentie met Cédric Cherain en Adriaan Fernémont voorop. Ook Cherain heeft nood aan een goed resultaat wil hij zich mengen in de strijd om de titel (wat wellicht niet meer het geval is) en voor Adriaan Fernémont is het niet meer van moeten, maar van mogen na zijn winst in Spa. Alhoewel ook hij zich nog kan mengen in de strijd om de titel mocht hij Namen verlaten met een podiumplaats. Xavier Bouche, Sébastien Bédoret en Olivier Collard kunnen belangrijke outsiders zijn, net zoals David Bonjean in een begenadigde dag en Steve Matterne. 

Een andere outsider, maar dan met een andere montuur is Guillaume de Mévius met zijn Peugeot 208 T16. De RACB-pupil zal vooral vertrouwen moeten tanken na zijn crash tijdens een test in Corsica.

Voor het algemeen podium en zelfs de overwinning zijn er nog twee gevaarlijke kapers op de kust, namelijk Francis Lejeune en vooral Manu Canal-Roblès die een Skoda Fabia WRC in stelling brengen, en dat is een geducht wapen op Waals terrein. Denk maar de prestaties van Benoit Allart, onder meer in 2015.

Bij de junioren krijgen Niels Reynvoet, Grégoire Munster, Gilles Pyck en Jean Dilley een uitstekende referentie met de Nederlander Timo Van der Marel.

Er staan 22 proeven op het programma van de 35ste editie van deze rally, goed voor 221 km tegen de klok, verspreid over drie dagen. Openen wordt gedaan op de citadel van Namen, waar niemand ooit de rally won, maar wel er wel veel rijders hem verloren.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 24 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons