van der Horst

BRC: Verschueren wint onbedreigd zijn tweede TAC

Vincent Verschueren - VW Polo Rally2
Vincent Verschueren - VW Polo Rally2
Vincent Verschueren heeft op autoritaire manier de TAC Rally, de derde BRC-manche, gewonnen. Het is zijn tweede winst in Tielt. Hij had een riante voorsprong op Niels Reynvoet en Maxim Potty, die het podium vervolledigen.
Na de vroege opgave van Gino Bux (Skoda) had Vincent Verschueren een vrijgeleide naar de zege. Na een te kort gevecht met Bux duldde de Oost-Vlaming geen tegenstand. Al controlerend bleef hij zijn voorsprong uitdiepen. Verschueren vecht zich daarmee in één ruk in de strijd om de titel.

Vincent Verschueren - VW Polo
Vincent Verschueren - VW Polo
De Oost-Vlaming had uiteindelijk een voorsprong van bijna een minuut op gouwgenoot Niels Reynvoet (Skoda) die eindigde op bijna een minuut achterstand. Maxim Potty (Citroën) eindigde derde, op bijna twee minuten. Ze werden beide geholpen door het wegvallen van Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai). Na een halve minuut straftijd viel het jonge duo terug naar een vierde stek die ze in een wanhoopspoging probeerden terug te halen. Die eindigde echter in het decor. Na de finish moest ook Potty de strijd nog verlaten. Hij bereikte wel de finish van de Poelberg maar raakte met een kapotte ophanging niet meer tot het servicepark.

Paul Lietaer - Opel Ascona 400
Paul Lietaer - Opel Ascona 400
Sébastien Bédoret (Ford) eindigde op die manier anoniem als derde, terwijl Tim Van Parijs (Porsche) als eerste GT-rijder op een vierde stek afsloot. De Duitser Dennis Rostek (Skoda) behaalde zo een onverhoopte vijfde stek. Gilles Pyck (Renault) was de eerste voorwielaangedreven wagen op een weergaloze zevende stek bij zijn debuut in de Renault Clio Rally4. Hij hield net Paul Lietaer (Opel) af die als achtste aantikte als eerste historic. In de Renault Clio Trophy deed Benoit Verlinde wat moest, namelijk winnen. In de BMW M-Cup ging de zege enigszins verrassend naar Philip Lommers.

Foto: Davy Degryse - RIP & Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 10 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons