van der Horst

Verschueren wint Wallonie na thriller

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft voor het eerst in zijn carrière de Rally van Wallonië op zijn naam geschreven. Hij haalde het na een ware secondeslag van Cédric Cherain en Adrian Fernémont.
Na de regenproeven van zondagochtend begon het opnieuw uit te drogen en daalde speelde duidelijk opnieuw in het voordeel van Cédric Cherain en Vincent Verschueren. Adrian Fernémont moest na een natte ochtendlus opnieuw de rol lossen maar eindigde wel knap derde op amper 17 seconden van de winnaar.

Dat werd uiteindelijk Vincent Verschueren die niet bezweek onder de druk van Cherain. Vooral op de laatste proef snelde Verschueren nog op een indrukwekkende manier weg en zette hij de puntjes op de i. Verschueren had uiteindelijk een voorgift van 8.7 seconden op Cherain.

Vierde werd Olivier Collard bij zijn debuut in een R5. Hij eindigde secuur op twee minuten van de winnaar. Sébastien Bédoret eindigde vijfde op iets meer dan drie minuten. Patrick Snijers eindigde ontzettend knap zesde op ruim vijf minuten in zijn Porsche GT3 997. Hij won uiteraard ook in de klasse GT. Hij weerstond nog aan de druk van Pieter Jan-Michiel Cracco. Jonas Langenakens eindigde meer dan verdienstelijk achtste.

In R2 ging Timo Van der Marel Grégoire Munster vooraf. Bij de historics haalde Paul Lietaer het ondanks een uitstapje in het veld op de laatste proef.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 29 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons