van der Horst

BRC: Vincent Verschueren wint knotsgekke Omloop

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft de 58ste Omloop van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Oost-Vlaming had de winst al laten varen maar door een crash van Andy Lefevere, boekte Verschueren alsnog zijn tweede seizoenszege. Hij reikt ook een hand uit naar de titel.
Na het verdwijnen van Kris Princen (Skoda Fabia R5) zaterdagochtend nam Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) resoluut over maar de weergoden bleken de Oost-Vlaming niet te gunstig gezind want bij de eerste regenbui zaterdagmiddag moest hij zijn volledige voorsprong op Andy Lefevere (Skoda Fabia WRC) uit handen geven. Verschueren legde zich neer bij de situatie en leek voluit te gaan voor de kampioenschapspunten tot de hemelsluizen opnieuw open gingen. Andy Lefevere ging op een kleddernat parcours stevig van de baan en moest de strijd staken waardoor Verschueren opnieuw op kop kwam, en die positie niet meer uit handen gaf.

Verschueren toonde zich twee dagen lang de meerdere van Keving Abbring (Peugeot 208 R5) die tweede werd op net geen minuut. Didier Duquesne klom door het wegvallen van een reeks concurrenten vooraan verrassend op het eindpodium. De West-Vlaming eindigde op iets meer dan vier minuten. Vierde werd Freddy Loix' pupil Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5) die een verstandige, regelmatige koers reed. Hij nam in het slot nog Pieter-Jan Maeyaert (Ford Fiesta R5) te grazen.

Paul Lietaer eindigde knap zesde en werd dus ook eerst historic in zijn Subaru Legacy. Stefaan Prinzie (Opel Ascona) werd tweede en komt terug op kop in de BK-tussenstand. Jens Maes besloot in zijn Ascona op de derde plaats. In klasse RC4, en bij de junioren, is Sébastien Bedoret de eindwinnaar. Jelle Vermeire, kersvers vader, eindigde mooi tweede in zijn Ford Fiesta. Pierre Vauterin legde beslag op de derde plaats in een Peugeot 208 R2. Franky Boulat was uiteindelijk de beste in de M-Cup.

In de BK-tussenstand komt Vincent Verschueren terug op kop en reikt daarmee zijn hand uit naar een eerste titel.

Foto: Sandro Delaere 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons