van der Horst

Wallonie: Abbring voert de forcing

Kevin Abbring - Peugeot 208 R5 T16
Kevin Abbring - Peugeot 208 R5 T16
Na zeven klassementsproeven is het Kevin Abbring die de forcing voert in de Rally van Wallonië, manche vier van het BK Rallykampioenschap. De Nederlander neemt langzaam maar zeker afstand van een stevig peloton achtervolgers.
Abbring (Peugeot 208 R5) nam op de openingsproef meteen de leiding over van Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) die op vrijdagavond de kop nam op de Citadel van Namen. De Nederlander won de eerste drie proeven op zaterdag, tot Cedric Cherain op KP6 een eerste besttijd neerzette en dat kunstje nog eens herhaalde op de slotproef van de ochtendlus.

Achter de voorlopig ongenaakbare Nederlander strijdt een pakketje rijders voor de dichtste ereplaatsen. Xavier Bouche, Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5), Cedric Cherain (DS3 R5), Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5), Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5) en Kevin Demaerschalk (DS3 R5) vechten een knap onderling duel uit. Benoit Allart (Skoda Fabia R5), nochtans in goede doen, moest op KP7 de rol lossen na anderhalve minuut verlies. Diens rally zit er wellicht op. Allart kwam aan de finish op drie wielen.

Met een stevige tweede tijd op diezelfde zevende proef wringt Vincent Verschueren zich naar de tweede plaats in de algemene stand, op 14'4 seconden van Abbring. Bouche hijgt in de Oost-vlaming zijn nek op 15'4.

Dankzij zijn twee besttijden klimt Cherain naar positie vier. Hij bracht zijn achterstand in twee proeven tijd terug van ruime 26 seconden naar minder dan 20 tellen en is dus dé piloot om zaterdagmiddag in de gaten te houden. De Mevius is voorlopig vijfde op twintig tellen van de leider.

De wedstrijd werd deze ochtend wel licht overschaduwd door een ongeval met het startnummer 49. Didier Bosseloir gleed van de baan en nam in zijn vlucht een vrouw en kind mee. Het kind zou amper geraakt zijn, maar de vrouw zou toch verwondingen hebben opgelopen. De organisatie meldt zo snel mogelijk te communiceren.

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons