van der Horst

Wallonie: Fernémont leider na Citadelle

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Adrian Fernémont is na twee doortochten op de Citadelle van Namen de leider in de Rally van Wallonië, manche vier van het BRC. Hij gaat de eerste leider Cédric Cherain en kampioen Vincent Verschueren vooraf.
  • Skylimit Events
Na twee proeven is de winnaar van de Spa Rally de fiere leider, ook al klokte Fernémont (Skoda Fabia R5) geen snelste tijd. De eerste besttijd was voor Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) die dus ook de eerste leider van de rally was. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) nam de tweede passage voor zijn rekening. Maar met twee tweede tijden bleek Fernémont de regelmatigste. Hij heeft zes tienden voorsprong op Cherain en 1.2 seconde op Verschueren. De drie protagonisten nestelen zich dus meteen op de voorposten.

Xavier Bouche is vierde op 3.2 seconden. Opvallend: de eerste negen plaatsen worden bezet door Skoda's waaronder één WRC, die van Manu Canal-Roblès op plaats acht. Pieter Jan-Michiel Cracco is eerste niet-Skoda op de tiende plaats.

Verliezer van de dag lijkt Guillaume de Mévius die 35 seconden verloor bij de tweede passage in zijn Peugeot 208 R5. Hij werkte de proef af op drie wielen.

In R2 leidt Timo Van der Marel weinig verrassend. Bij de historics is Guino Kenis voorlopig de beste.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 27 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons