van der Horst

BRC: Weerom Munster in Sezoens

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster heeft de Sezoensrally op zijn palmares geschreven. Adrian Fernémont en Ghislain de Mévius gaan mee het podium op.
  • St. Paul
Er is stilaan geen ontkomen meer aan, aan 'die kleine'. Grégoire Munster wint na winst in de East Belgian Rally en een tweede plaats in de Wallonie, de Sezoensrally. De pupil van Hyundai weerstond een late aanval van Adrian Fernémont en mag zo zijn tweede seizoenszege vieren. Fernémont pakte nog vier seconden terug op de slotproef maar Munster hield 3.6 seconden over. Fernémont doet wel een zaakje in de BRC-stand, waar Munster zich ook begint in te mengen.

Ghislain de Mévius kwam na middag nog fors terug, maar kon zich niet meer mengen in de strijd om de zege, en moest op 10.6 seconden vrede nemen met een derde stek. Daarmee wordt de top drie in het BRC bestendigd. Vincent Verschueren werd uiteindelijk vierde op anderhalve minuut. Patrick Snijers eindigt in de top vijf als winnaar in GT.

In de Stellantis Cup wint Gino Bux na een bloedstollende strijd met Charles Munster.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons