van der Horst

BRC: Yohan Rossel leidt in Spa Rally, Fernémont op titelkoers

Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel is na de eerste dag de leider in de Spa Rally, de slotmanche van het BRC. Hij heeft een kleine voorsprong op Adrian Fernémont die vakkundig de andere titelpretendenten afhoudt.
De kersverse WRC3-wereldkampioen Yohan Rossel (Citroën) is de fiere leider in Spa. De Fransman keek vanmorgen een beetje de kat uit de boom maar klokte heel regelmatige tijden en kon kort voor de lunch de koppositie in handen nemen. De Fransman schakelde na de middag een versnelling hoger en bouwde een mooie voorsprong uit die hij wel weg zag smelten kort voor het einde van de dag. Adrian Fernémont (Skoda) volgt op 4.8 seconden van Rossel. De leider in het BRC begon nochtans niet al te flitsend maar reed een sterke middaglus en doet wat moet in de strijd om de titel.

Ghislain de Mévius (Skoda) is derde op 16.3 seconden en zal in zijn jacht op de titel de aanval nog moeten openen op Fernémont. Grégoire Munster (Hyundai) staat voor de zwaarste opdracht want hij is pas vijfde op 24.3 seconden van de leider. Munster stond deze voormiddag nochtans even op kop. De jonge pupil van Hyundai hangt wel op amper vier tienden van de vierde plaats van Cédric de Cecco (Citroën) die bezig is aan heel sterke wedstrijd.

De wedstrijd verloor ook al enkele smaakmakers met Cédric Cherain (Skoda) die in het decor gleed en de drievoudige winnaar van de Condroz Rally, Stéphane Lefebvre (Citroën).

In GT is Romain Delhez virtueel kampioen, maar Stefaan Prinzie staat op amper een seconde van het podium, wat goed genoeg is voor de titel. In de Stellantis Cup is Gino Bux, zesde algemeen, op weg naar de titel nadat Charles Munster had van de baan ging. In historic heeft Pierre Jamin de titel voor het oprapen, want Paul Lietaer moest forfait geven door griep.

Morgen zijn er nog acht proeven. De rally eindigt kort na de middag met de Power Stage.

Foto: Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 4 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons