van der Horst

BRC: Ypres Rally gaat (voorlopig) niet door

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
De kogel is door de kerk in Ieper. De Ypres Rally zal niet doorgaan eind juni. Na de TAC Rally, de Wallonie, die dit weekend had moeten plaatsvinden, en de Sezoens Rally, is de Ypres Rally de volgende wedstrijd in de rij om (minstens) de pauzeknop in te drukken. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve datum in het steeds drukker wordende najaar.
Het was ellenlang wachten op de beslissing over de Ypres Rally. Het begon zelfs pijnlijk te worden, want de organisatie had weken geleden al moeten inzien dat de rally niet zou doorgaan op de geplande datum. Terwijl zowat alle sport- en andere cultuurevenementen één voor één sneuvelden, tot zelfs na de zomer, bleef het ijzig stil bij Club SuperStage en hing er een zweem van ijdele hoop over het al dan niet doorgaan van de vijfde manche van het BRC.

Rally van Ieper
Rally van Ieper
Maar het eerste vurige tongetje is dan toch neder gedaald: "Het coronavirus blijft het land in de greep houden en op sportief vlak is het onmogelijk om voor de zomer een groot internationaal evenement als de Renties Ypres Rally te organiseren. Omdat de gezondheid van de deelnemers, medewerkers en toeschouwers voor Club Superstage op de eerste plaats komt, heeft de organisator beslist de Renties Ypres Rally uit te stellen", klinkt het.

Of er alsnog een editie zal plaatsvinden in het najaar, valt nog te bezien. Er circuleren al twee data. SuperStage zou de Aarova shortrally kunnen opofferen en de Ypres Rally nestelen in het weekend van 10 en 11 oktober, maar de wielerfederatie heeft die data al naar voor geschoven om Gent-Wevelgem te organiseren. Ook een weekje later zou kunnen, maar of Ieper twee weken op rij een sportevenement van die schaal zal laten doorgaan is nog maar de vraag. Bovendien zit Ieper dan pal op de datum van de WRC Rally van Duitsland, een wedstrijd waar veel Belgische en vooral buitenlandse rijders hun zinnen al hebben op gezet.

Foto's: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 30 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons