van der Horst

BRC: Ypres Rally opnieuw op Britse kalender

Tom Cave - Hyundai i20 R5
Tom Cave - Hyundai i20 R5
De Ypres Rally maakt ook in 2020 deel uit van de Britse rallykalender. De Westhoek zal het decor vormen voor de vierde van zes manches in het BRC. Het is al de vierde keer dat de Britten het Kanaal oversteken, richting Ieper.
Het Britse kampioenschap komt opnieuw naar Ieper. Dat is woensdag bekend gemaakt door de organisatoren van het BRC. De organisatoren hebben het kampioenschap netjes gespreid, met een nieuwe rally in Zuid-Oost Engeland, en doen er alles aan om hun deelnemers de strijd te laten aangaan met enkele lokale helden, want naast hun uitstapje naar België nemen de deelnemers aan het BRC het ook twee keer op tegen de helden van Ierse Tarmac Kampioenschap.

Keith Cronin won in 2017 in Ieper en legde er de basis voor zijn titel. Dat scenario herhaalde zich voor Matt Edwards vorig jaar en ook dit jaar lijkt Edwards na zijn zege in Ieper naar de titel te rijden. Met andere woorden, wie de Ypres Rally wint, zet zichzelf in stelling voor de Britse titel.

De Ypres Rally vindt volgend jaar plaats van 25 tot en met 27 juni.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 4 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons