van der Horst

BRCC: Award Val Saint Lambert voor Thems Racing by Powercars en DVB Racing

Thems Racing by Powercars & DVB Racing
Thems Racing by Powercars & DVB Racing
Om in de autosport een auto aan de start te brengen en, meer nog, ook een race op de meest succesvolle manier te kunnen volmaken, mag het niet aan middelen – lees centen, budgetten – ontbreken. Maar wat zouden piloten en teambazen zijn zonder de inzet en de hulp van de mecaniciens? Hoe vaak horen we niet de verhalen van mecaniciens die een auto in wedstrijd wisten te houden door een ultra snelle technische ingreep of na een ongeval in training een ganse nacht sleutelden en alzo de auto vooralsnog op de startgrid te laten verschijnen. Om dat hard labeur van een legertje werkers in de schaduw te belonen, pakt men uit met de “Mechanics Award”.
Na afloop van elk weekend van het BRCC buigt de jury, bestaande uit journalisten en medewerkers van Kronos Events, zich over de exploten van de crews van één van de deelnemende auto’s in BRCC Endurance en kiest telkens een ploeg die de Award dubbel en dik verdienen.

Na afloop van de Total 24 Hours of Spa koos de jury voor het DVB Racing, omdat zij een groot deel hadden in de 2de plaats van Nicolas Vandierendonck, Olivier Van Oost en Jeffrey Van Hooydonk in de 2de race van 90 minuten. Zonder de inzet van de mannen van het DVB Racing had het trio niet aan de start verschenen en had evenmin kunnen knokken voor die 2de plaats, vermits de Ferrari zwaar was toegetakeld na een aanrijding in Race 1.

Om deze Award helemaal tot zijn recht te laten komen, zal de prijsuitreiking van de “Mechanics Award” en de traditionele groepsfoto steeds plaatsvinden tijdens het eerstvolgende weekend van het BRCC. De mannen van het verenigde Thems Racing by Powercars & DVB Racing mochten dus op de vooravond van de 600 Km de mooie Award in ontvangst nemen!

BRCC PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons