van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Belgium Racing

Afgelopen weekend werd in het kader van de 24 Hours of Spa de vierde manche afgewerkt van de BRCC Endurance. De Endurance werd verreden op vrijdag en ditmaal over amper 60 minuten met twee verplichte pitstops. Op het eerste zicht een vrij korte manche, maar wel zeer intens en de teamleiding had zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. Bij Belgium Racing viel alles in een perfecte plooi en het Limburgse team won voor de vierde maal op rij de Klasse GT Cup en werd opnieuw zeer knap vierde algemeen. Tijdens de kwalificatie eerder op de dag zette Dylan Derdaele de zesde chrono algemeen op de tabellen en de derde tijd in GT Cup na Koen Wauters in de MExT Porsche en Olivier Van Oost in de geëvolueerde Ferrari 458 Challenge.
Teamchef Jan Gabriëls: “In deze fase van het kampioenschap hebben we ervoor gekozen om geen onnodige risico’s te nemen tijdens de kwalificatie, maar we moesten tijdens deze korte race uiteraard wel rekening houden met Koen Wauters en Olivier Van Oost die heel snel onderweg waren”.

Tijdens de start kon Dylan Derdaele een plaatsje goed maken ten nadele van de ProSpeed-Porsche RS van Damien Coens en de jonge Limburger ging meteen op zoek naar de Ferrari van Olivier Van Oost. In de tweede ronde kon hij de West-Vlaming verschalken en Koen Wauters moest het volgende slachtoffer worden. Het kwam tot een mooi duel tussen de beide Porsches Supercup dat uiteindelijk in het voordeel werd beslecht van Derdaele junior toen hij in de zesde ronde over de MExT-Porsche ging en een kleine voorsprong kon uitbouwen.

Jan Gabriëls: “We lieten Dylan zo lang mogelijk in de wagen en hij lag virtueel aan de leiding toen hij het stuur doorgaf aan Kenneth Heyer. Er moest wel flink worden gerekend, want Koen Wauters reed alleen en bleef 50 minuten op de piste alvorens zijn eerste pitstop door te voeren. Omgerekend kon Kenneth de voorsprong op Koen consolideren en het zou normaliter na de tweede pitstop tot een mooi eindduel komen tussen Chris Mattheus en de MExT-Porsche voor de overwinning. De verplichte stoptijd tijdens de pilotenwissels was door de organisatie vastgelegd op 3min15sec en Chris slaagde erin om de pitlane te verlaten met amper 61/1000 van een seconde boven deze opgelegde tijd. We hadden dus in de pitlane niets laten liggen tegenover de MExT-Porsche die 29 seconden verloor in de pitlane. Hierdoor kwam Chris Mattheus plots in een zetel te zitten en hij kon het tempo laten zakken. Hij schatte de situatie schitterend in en bolde als vierde algemeen en winnaar in GT Cup over de eindmeet”.

Hierdoor lukte het trio een vierde zege op rij in de Klasse GT Cup en verstevigt Belgium Racing zodoende zijn leiderspositie in de Klasse GT Cup. De Limburgse Porsche blijft ook op een schitterende 2de plaats algemeen na de ProSpeed Porsche RS die uitkomt in GT Pro. Tegenover de Audi R8 LMS die derde algemeen staat is de voorsprong van Belgium Racing gegroeid van één naar vier punten.

“We zijn heel tevreden met de vierde zege op rij in GT Cup en het feit dat we de tweede plaats algemeen kunnen behouden en deze zelfs iets steviger in handen hebben. Het was een perfect weekend waarbij de puzzel perfect in elkaar viel en alle teamleden een perfecte job deden. En uiteraard een mooi geschenk richting teamowner Patric Derdaele die er ditmaal niet kon bij zijn en momenteel in het buitenland vertoeft”, besluit een duidelijk geëmotioneerde teamchef Jan Gabriëls.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 30 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons