van der Horst

24H Spa: PK Carsport schakelt over op nieuwe Audi R8 LMS ultra!

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Na het ongeval in Dijon en de crash in een training in de aanloop naar de BRCC-meeting in Zandvoort, tuimelde PK Carsport omlaag in het klassment van het BRCC. De Limburgse formatie wil evenwel dit weekend tijdens een van de mooiste meetings van het seizoen opnieuw op het podium eindigen. Om die ambitie kracht bij te zetten, besloten de troepen van Paul Kumpen om niet de bestaande Audi R8 LMS opnieuw op te bouwen, maar de bolide meteen een upgrade te geven naar de laatste specificatie van de potente GT3. PK Carsport beschikt dus vanaf deze wedstrijd over een Audi R8 LMS ultra.
  • Dreamdrive
Beliën-Longin-Kumpen - Audi R8 GT3 LMS PK Carsport
Beliën-Longin-Kumpen - Audi R8 GT3 LMS PK Carsport
Het doel is meteen ook duidelijk, Kumpen, Beliën en Longin moeten kunnen kampen voor poles en zeges en ook de titel is voor laatstgenoemde nog niet helemaal afgeschreven. “Als je rekening houdt met het feit dat je je slechtse resultaat mag schrappen, blijft er nog altijd een waterkans over”, aldus Bert Longin.  “Want ondanks onze opgave in Dijon, hebben we toch wel wat punten gepakt omdat we er meer dan 50% van de afstand van de winnaar hebben afgelegd.  Ons forfait van Zandvoort wordt dan weer weggeveegd door de joker...  Dus, ja we mogen nog steeds dromen.  Maar indien we onze titel echter nog willen verlengen, dan rest er ons geen keuze: we moeten wedstrijden winnen!  Met de ‘ultra’ beschikken we echter over een wagen om dat te doen en dat wordt dus ons doel dit weekend.”

New Race Festival: Beelden van het podium
Frank Beliën, tweemaal aan het stuur bij de crashes, wil dit weekend de zaak rechtzetten. “Ik denk niet dat ik in Dijon echt een fout heb gemaakt”, geeft Beliën aan.  “De schuiver op de Raidillon tijdens die privétest is weldegelijk mijn fout. Ik weet ook precies hoe ik me heb laten verrassen: ik heb mijn banden niet genoeg opgewarmd.” Beliën is er evenwel van overtuigd in Spa het goede ritme te kunnen vinden om uiteindelijk opnieuw op het podium te eindigen.

Foto's: Martijn Wouters & Belgian Audi ClubDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op woensdag 23 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons