van der Horst

600 Km Spa: Award Val Saint Lambert voor Prime Racing en Car Tuning Lease Motorsport

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Om in de autosport een auto aan de start te brengen en, meer nog, ook een race op de meest succesvolle manier te kunnen volmaken, mag het niet aan middelen – lees centen, budgetten – ontbreken. Maar wat zouden piloten en teambazen zijn zonder de inzet en de hulp van de mecaniciens? Hoe vaak horen we niet de verhalen van mecaniciens die een auto in wedstrijd wisten te houden door een ultra snelle technische ingreep of na een ongeval in training een ganse nacht sleutelden en alzo de auto vooralsnog op de startgrid te laten verschijnen. Om dat hard labeur van een legertje werkers in de schaduw te belonen, pakt Val Saint Lambert uit met de “Mechanics Award”.
  • Belgian Truck GP
Na afloop van elk weekend van het BRCC buigt de jury, bestaande uit journalisten en medewerkers van Kronos Events, zich over de exploten van de crews van één van de deelnemende auto’s in BRCC Sprint en Endurance en kiest telkens twee ploegen die de Award dubbel en dik verdienen.
 
Na afloop van de 600 Km of Spa koos de jury in de BRCC Endurance voor het Car Tuning Lease Motorsport , omdat zij een groot deel hadden in de overwinning van de Porsche 997 Cup  van Yves Noël en Nico Verdonck in de klasse GT Cup.
 
In de BRCC Sprints werd de Award Val Saint Lambert toegekend aan het Prime Racing. Na de ongelukkige opgave in de BRCC Sprints slaagden de mechaniciens erin om de Ginetta van Jean-Marie Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux weer tijdig paraat te krijgen voor de… BRCC Endurance!
 
“Om de volledige ploeg te betrekken in het behalen van deze Award, winnen zij, naast de Award Val Saint Lambert, ook een kist met zes flessen champagne, zodat elk lid van het team kan meegenieten van “hun” overwinning,” verduidelijkt Pierre Grivegnée, afgevaardigd beheerder van  IMMOVAL NV, het opzet van de “Mechanics Award”.
 
Om deze Award helemaal tot zijn recht te laten komen, zal de prijsuitreiking van de “Mechanics Award” en de traditionele groepsfoto steeds plaatsvinden tijdens het eerstvolgende weekend van het BRCC. De mannen van Car Tuning Lease Motorsport en Prime Racing ontvingen aldus tijdens het weekend van de Belgian Masters de nodige flessen champagne en de mooie Award Val Saint Lambert!

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 16 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons