van der Horst

600 Km Spa: Nabeschouwing Aston Martin Brussels by GPR Racing

Één algemene zege, drie podiumplaatsen en één zege in de klasse, hoeveel mooier kan een weekend voor een raceteam zijn? Maxime Soulet en Enzo Ide toonden grote klasse in de International GT Open, terwijl Bert Redant, Tim Verbergt en Damien Dupont in het BRCC de zege behaalden die ze nodig hadden voor hun gevecht om de nationale titel. Het werd een teamzege, met Michael Schmetz en Pierre Grivignée op een prachtige tweede plaats, een zilveren medaille die als goud aanvoelde. Last but not least was er de zege in GTL voor Albert Bloem, Marc Hallaert en Jean-Marc Bourdouch in de Aston Vantage GT4.
  • Prospeed Competition
International GT Open: zes podia op rij voor Aston Martin Brussels by GPR Racing

De beide wedstrijden van de International GT Open werden een succes voor Aston Martin Brussels by GPR Racing. Het jonge duo Maxime Soulet en Enzo Ide reden twee hele sterke wedstrijden waarbij enkel de handicap van een halve minuut en enkele racefeiten de beide Belgen van nog beter dan 3de en 2de plek hielden.

Enzo Ide: “Het handicapsysteem bij de pitstops is vrij eenvoudig, succes betekent extra tijd tijdens de pitstops, wij hebben zo twee maal een halve minuut extra in de pitlane doorgebracht en breng die in mindering van het resultaat en je ziet waar we uitkomen. Anderzijds, het is een duidelijk systeem waar niet over gediscussieerd wordt. Tel daar nog een kleine aanrijding bij de start bij voor Maxime Soulet en we weten wat ons van de zeges scheidt. Maar laat ons achteraf toch hele positief zijn, Maxime staan in vier races met  Aston Martin Brussels by GPR Racing in de International GT Open driemaal op het podium en winnen éénmaal. Mooi toch?”

BRCC:
Net na de laatste race van de International GT Open zette Aston Martin Brussels by GPR Racing traditioneel weer drie Britse GT’s in het Belgische circuitkampioenschap BRCC. Na een vlekkeloze race van de beide Aston Martin Vantage V12 GT3 werd duidelijk dat Aston Martin Brussels by GPR Racing een echt professioneel team is, zonder evenwel het familiale aspect uit het oog te verliezen.

José Farasyn: “We hebben een sterke teamprestatie op een mooie manier afgewerkt. Michael Schmetz was misschien wel de man van ons team dit weekend en hij bewees in de eindfase dat hij echt deel uitmaakt van het team. De zege van Bert Redant, Tim Verbergt en Damien Dupont is ook zijn zege. We doen nu een heel goede zaak in het kampioenschap en zullen 100% klaar zijn voor de finale op 12 en 13 oktober in Zolder.” 

Aston Martin PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons