van der Horst

600 km Spa: Patrick Schreurs vervangt Koen Wauters bij MExT Racing

Koen & Kris Wauters - Porsche 997 Cup MExT Racing
Koen & Kris Wauters - Porsche 997 Cup MExT Racing
Volgend weekend wordt in het kader van de 600 km of Spa de vijfde en voorlaatste manche verreden van het Belgian Racing Car Championship of kortweg BRCC. Het is geweten dat Koen momenteel sukkelt met de rug. Een gescheurde discus of tussenwervelschijf in de onderrug is de boosdoener waardoor de Clouseau-frontman niet aan de aftrap komt in Spa. Iets wat Koen zelf ten zeerste betreurt maar racen is momenteel uit ten boze. Tijdens zijn revalidatie wordt hij bijgestaan door kinesist Lieven Maesschalk en in Spa wordt hij op de MExT Racing Porsche vervangen door Patrick Schreurs.
Koen & Kris Wauters - Porsche 997 Cup MExT Racing
Koen & Kris Wauters - Porsche 997 Cup MExT Racing
Koen en Kris waren tijdens de vorige manche van de BRCC, in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa, nochtans tweemaal goed onderweg in de MExT-Porsche 997 Cup met twee podiumplaatsen op rij. Koen Wauters: “Dit hadden in theorie twee tweede plaatsen moeten zijn. Door een aanrijding in de eerste manche zakten we van twee naar drie terwijl we in de tweede manche een stop & go kregen aangesmeerd omdat Chris door een communicatiefout twee seconden te vroeg buiten reed na de pilotenwissel. Een revanche hing zeker in de lucht komend weekend, maar ik moet nu noodgedwongen verstek geven. Ik ben er zeker van dat de ervaren Patrick Schreurs zijn beste beetje zal voorzetten en samen met Kris naar een goed resultaat zal rijden”.

Koen & Kris Wauters - MExT Porsche 997 Cup
Koen & Kris Wauters - MExT Porsche 997 Cup
Team owner Lieven Goegebuer: “We voelden de bui reeds hangen en het feit dat Koen nu definitief moet afhaken kunnen we alleen maar betreuren. We wensen hem met het ganse team een spoedig herstel toe en we hopen hem snel terug aan het werk te zien in onze MExT-Porsche. Ik heb Koen de vrijheid gegeven om zelf een vervanger aan te duiden en zijn keuze viel op Patrick Schreurs. Patrick heeft veel ervaring met Porsche en heeft reeds meerdere races samen met Koen en/of Kris achter de kiezen. Ik heb er het volste vertrouwen in”.

Kris Wauters: “Ik vind het uiteraard heel spijtig voor Koen, maar ik ben blij om nog eens ploeg te vormen met zijn vervanger Patrick Schreurs. Koen ik ikzelf hebben destijds meerdere races samen gereden met Patrick en we weten wat we aan elkaar hebben. Patrick heeft een karrenvracht aan ervaring met Porsche en het was altijd plezant samenwerken”.  

Koen & Kris Wauters - MExT Porsche 997 Cup
Koen & Kris Wauters - MExT Porsche 997 Cup
Patrick Schreurs: “Ik was verrast toen Koen me belde. Enerzijds ben ik blij dat ik nog eens aan de slag kan, maar anderzijds vind ik het heel spijtig voor Koen zelf dat hij op die manier het stuur uit handen moet geven. We kennen elkaar reeds lang en we reden onze eerste wedstrijden samen in Porsches van AD Sport. Nadien was ik samen met Walter Grootaers actief bij GLPK, maar toen Walter stopte hebben we de draad terug opgenomen. Ik reed ondermeer samen met Koen en Kris in de Vipers van AD Sport en nadien bij KRK Racing. Mijn laatste wapenfeit samen met Koen was met een Wolf tijdens de 24 Hours of Zolder in 2012. Koen is heel snel en het wordt moeilijk om zijn chrono’s te benaderen. Maar ik zal mijn uiterste best doen om zijn vertrouwen en ook dat van Kris en het ganse team niet te beschamen. Mijn laatste optreden in een racewagen was enkele maanden geleden samen met André Lotterer in de Audi GT Coupé van Johan Aerts in het kader van de Belgian Youngtimer Cup. Deze wagen werd destijds door Henry Lotterer, samen met Nothelle gebouwd”.

Méér info +video: www.mext-racing.be

Foto's: Georges De Coster & MExT Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons