van der Horst

Belgian Masters: Seat Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
De Belgian Masters waren niet alleen het einde van het Belgian Racing Car Championship, ze sloten ook de editie 2013 van de SEAT Trophy af. Nicolas Jussy kwam als grote overwinnaar uit de bus. Al aan het eind van de eerste ronde wist Nicolas Jussy dat de zege in de SEAT Trophy Sprint hem niet meer kon ontsnappen. Enige rivaal Grégory Paisse moest immers met het dood in het hart de strijd staken. De motor die op zaterdag in het vooronder van de SEAT Leon Supercopa van Spork Racing was gemonteerd weigerde immers dienst.
  • Powercars
De nieuwe laureaat keek nochtans niet op een inspanning: op een door de regen spekglad gemaakte omloop tikte hij na de eerste manche als vijfde aan, vooraleer het stuur door te geven aan zijn maatje Frédéric Bouvy. Ondanks een licht contact bij de start zorgde de meervoudige Belgische kampioen opnieuw voor een top-5, kwestie van de SEAT Leon Supercopa van Team Allure een prachtig einde van het sprintseizoen te bezorgen: “Ik finish als tweede in het kampioenschap en win de SEAT Trophy”, glimlachte Nicolas Jussy bij het verlaten van het podium. “De balans van mijn sprintseizoen is dus heel positief, ik hoop zo dadelijk hetzelfde te bewerkstellingen in de endurance!”
 
Ook bij de uithoudingsrace verloor de rijder van Team Allure al snel alle concurrentie. Nog voor de start werd de SEAT van ProSpeed Competition – bestuurd door Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Christoff Corten – met elektronische problemen opnieuw de truck ingeduwd. Nochtans stonden de twee Nicolas (net zoals in Spa-Francorchamps kreeg Jussy het gezelschap van Lamy) nog voor een grote uitdaging: “De finish halen van een drie uur durende race die in heel lastige weersomstandigheden werd verreden bleek niet evident. De mechaniek vertoonde immers al snel wat nukken: de motor leverde niet het normale powerniveau af. De mecaniciens bekeken eerst de turbo, dan de elektronica, om uiteindelijk vast te stellen dat de intercooler was beschadigd. Het team besloot dan maar om ons opnieuw de baan op te sturen, met de opdracht de laatste paar ronden tegen een slakkengang af te werken. Doel bereikt, maar die laatste kilometers waren tegelijk heel stresserend en vervelend, want we hadden geen tegenstanders meer.”
 
Door de finishvlag te halen haalde Nicolas Jussy de dubbel binnen: zowel de titel in Tourisme Pro en de SEAT Trophy waren de zijne. Samen met de lauweren in het sprintkampioenschap kan dat maar tot één conclusie leiden: de rijder van Team Allure heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op het Belgian Racing Car Championship 2013!

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 14 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons