van der Horst

Belgian Masters: Sprint: Mike Simpson rijdt Astur Car Ginetta naar pole

Mike Simpson - Astur Car Ginetta GT4
Mike Simpson - Astur Car Ginetta GT4
In een mistig Zolder en op een vettige piste werden vanmorgen de kwalificaties voor de BRCC sprint races in het kader van de Belgian Masters afgewerkt. De Brit Mike Simpon was in de Astur Car Ginetta GT4 #67 in een rondje 1:50.463 de snelste van het pak. De verantwoordelijke voor verkoop bij Ginetta Cars ging de Espace Bienvenue BMW GT4 van actueel kampioenschapsleider André Grammatico 1.172 seconde vooraf, goede promotie voor het product dus. De Ginetta van de broers Mondron tikte als derde aan (+1.678s) in de moeilijke omstandigheden waarin er voortdurend wagens van de baan spinden.
Christophe Anquetil - GC 10 V6
Christophe Anquetil - GC 10 V6
Christophe Anquetil (GC 10 V6) realiseerde de vierde tijd algemeen (+1.788s) en was daarmee primus in Silhouette Pro. Een van de titelpretendenten deed het minder goed, Jimmy Adriaenssens stuurde in zijn eerste kwalificatie de "nieuwe" Spork Racing Seat SuperCopa die hij deelt met Grégory Paisse (derde in de stand) naar P13 (+8.501). Nicolas Jussy zette met eenzelfde wagen daarentegen een vijfde chrono op tabellen (+2.968s).

We telden ook zeven Westfields tijdens de kwalificaties, waarbij de winnaar van race 2 en race 3 uit de 600km van Spa, Patrick Dubois, bijna twee seconden bonus behield (2:00.595) ten opzichte van de bolide van Ragnar Van der Heijden.

Uitslag kwalificatie BRCC Sprint Belgian Masters 2013 (PDF)

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 12 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons