van der Horst

Junior Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Kronos Events organiseerde in het kader van de BRCC Sprints de Junior Trophy, voorbehouden aan rijders geboren na 31 december 1987. Een jury die bestond uit journalisten en baan- en standcommissarissen oordeelde na afloop van elke BRCC-meeting – Sprint en Endurance - over de naam van de meest geschikte laureaat.
  • Powercars
Na de finale van het BRCC, die verreden werd in het kader van de Belgian Masters, gaat de zesde Junior Trophy naar Guillaume Mondron.

Guillaume won afgelopen zondag in het gezelschap van zijn broer Edouard het BRCC Sprint-kampioenschap, na een spannende finale tegen titelrivalen André Grammatico, Nicolas Jussy en Grégory Paisse. Achter het stuur van dezelfde Ginetta Astur Car behaalde hij, opnieuw aan de zijde van broer Edouard, later die dag de zege in de BRCC Endurance in de klasse GT Light en dat liet hem toe ook daar de Belgische titel op zak te steken.

Met zijn 20 jaar is Guillaume de jongste rijder die erin slaagde in zijn allereerste “full” seizoen in een BK meteen de grootste beker in beslag te nemen. Allemaal redenen genoeg om hem de Junior Ridley Trophy én de prachtige Ridley-mountainbike toe te kennen.

Het BRCC Junior Championship werd gewonnen door Damien Dupont, de jonge teammaat van Tim Verbergt en Bert Redant in de GPR Aston Martin. Hij won het duel in de punten van Dylan Derdaele en Guillaume Mondron.

BRCC Junior Championship: 1. Damien Dupont 220; 2. Dylan Derdaele 212; 3. Guillaume Mondron 164 ; 4. Michael Albert 142 ; 5. Sarah Bovy 123; 6. Bart Van Haeren 122; 7. Martin van Hove 115;  8. Christoff Corten 101; 9. Karen Vaes, Sarah Ganser 81;  10. Charlotte Maes 61; 11. Kevin Caprasse 35; 12. Pierre Brice Mena 16,5.

 Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 16 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons