van der Horst

600Km Spa: GPR legt beslag op eerste startrij

GPR - Aston Martin GT3
GPR - Aston Martin GT3
Op een kletsnat Francorchamps realiseerde de GPR Aston Martin #100 in handen van Tim Verbergt vanmorgen de pole voor de endurance race later op de dag. Ook de tweede Aston Martin Vantage V12 GT3 van het team mag meteen vanaf de eerste rij vertrekken bij zijn eerste optreden, het verschil met de polesitter liep wel al op naar +1.598s. De PK Carsport Audi R8 LMS van het trio Kumpen /Longin/Makelberge hield even de voorlopige besttijd in handen, maar werd uiteindelijk verwezen naar de derde plek (+2.020s).
  • STX Motorhomes
Allure Team - Porsche 997 Cup
Allure Team - Porsche 997 Cup
Een opmerkelijke vierde tijd was er voor de Allure Porsche 997 Cup (GT Challenge), gastrijder Nico Verdonck moest uiteindelijk +5.607s toegeven op de #100 en kon nog net Koen Wauters in de Mext Racing Porsche afhouden die op het allerlaatste moment nog oprukte tot P5 (+5.863s).



Belgium Racing - Porsche 997
Belgium Racing - Porsche 997
Kampioenschapsleiders Bouvy/Coens/Grandjean vatten de 3-uurs straks vanuit zesde stelling aan. De Belgium Racing Porsche #99 die vorig weekend nog de 24 uren van Zolder won en dit weekend al de titel in GT Cup kan binnen halen noteerde een zevende chrono op de tabellen. Nicolas Vandierendonck was ook goed onderweg, maar nog voor Olivier Van Oost het stuur van de Ferrari 458 Challenge kon over nemen, schoof de West-Vlaming tijdens de klim richting Raidillon van de baan en boorde zich in de banden. Volgens de West-Vlaming zou mogelijk een electronisch probleem aan de basis liggen.



Uitslag kwalificaties BRCC Endurance






Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zondag 8 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons