van der Horst

24H Spa: Voorbeschouwing Nicolas Jussy

Amper twee weken na de 25 Uren Be Trophy, die hij op een eervolle tweede plaats afsloot, neemt Nicolas Jussy dit weekend terug de richting van het mooiste circuit ter wereld. En dit in een zeer prestigieus kader, gezien het Belgian Racing Car Championship (BRCC) zich ten toon zal geven in het voorprogramma van de 24 Uren van Spa-Francorchamps met twee sprints van 35 minuten en een mini-endurance van 60 minuten. De Brusselaar vindt er het stuur terug van de SEAT Leon Supercopa Team Allure #33 die hem al meerdere successen heeft opgeleverd sinds het begin van het sportieve seizoen…
  • Prospeed Competition
« Tijdens de laatste BRCC-manches, in het kader van de Spa Euro Race eveneens hier in Francorchamps, hebben we kunnen aantonen dat de weersgoden ons konden helpen in het behalen van een ereplaats in het algemene Sprintklassement, legt Nicolas uit. Het toeval wilt dat na meerdere heel mooie dagen de weersvoorspellingen op zijn minst zeer wisselvallig zijn. Ik kan mij hier enkel op verheugen, gezien de SEAT heel competitief is in moeilijke omstandigheden.»

Des te meer dat in het BRCC Sprintkampioenschap de ploegmaat van Nicolas Jussy, Gregory Paisse, gevolgd door de eerstgenoemde de twee erste plaatsen van het algemene kampioenschap bekleden. « Ons objectief is om grote punten te blijven sprokkelen, om aan de leiding te blijven van het kampioenschap, vervolgt Nicolas. Voor de rest van het seizoen, doet Team Allure er alles aan opdat we elke onze kansen zouden kunnen blijven verdedigen. Bijgevolg zullen we waarschijnlijk niet meer samen rijden, maar elkeen op ‘zijn’ Leon Supercopa. En dat de beste moge winnen uiteraard… »

Voor de BRCC Endurance, die slechts 60 minuten lang zal zijn, verheugt Nicolas zich om de jonge Luikenaar Nicolas Lamy, terug van weggeweest, aan zijn zide terug te vinden. « Met slechts één verplichte pitstop, en een opgelegde duurtijd in de pits van 2 minuten, moeten we in staat zijn overbodig tijdsverlies te vermijden, acht Jussy. In deze omstandigheden, en als de pech ons nu even los wilt laten, denk ik dat we een goed resultaat mogen verwachten, met op zijn minst de overwinning in Toerisme Pro… »

In een feeststemming georganiseerd, zullen de manches van de BRCC dit weekend echter zeer belangrijk zijn in het optiek van de finale afrekening. Dit motiveert Nicolas Jussy uiteraard des te meer. De eerste Sprint zal starten vrijdag om 12u40, terwijl de Endurance plaatsvindt van 16u30 tot 17u30. Wat de tweede Sprint betreft, deze is voorzien op zaterdag tussen 12u45 en 13u15… Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 25 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons