van der Horst

BRCC Sprint: André Grammatico tekent met BMW M3 GT4 voor volledig seizoen

André Grammatico - BMW M3 GT4
André Grammatico - BMW M3 GT4
Het concept van de “new look” BRCC Sprints spreekt blijkbaar tot de verbeelding! Na de bevestiging van de aanwezigheid van Ginetta, BMW E46, een Zwitserse Mazda en SEAT Leon (met de premies van de SEAT Supercopa Cup als extra motivatie), maakte nu ook André Grammatico bekend dat hij met de mooie BMW M3 GT4 in 2013 voltijds deelneemt aan de BRCC Sprints.
De Fransman die in het Franse Rochefort de BMW Espace Bienvenue runt, maakte vorig jaar tijdens het weekend van de Total 24 Hours van Spa kennis met de BRCC, maar hij is in de Franse autosport geen onbekende. Na een bescheiden debuut in karting, tekende hij in de jaren tachtig aanwezig in de toenmalige succesvolle Franse Productie-racerij, alwaar hij als onafhankelijke zowel in ’83 als ’85 het Criterium behaalde.
 
“Ik ben ondertussen 62 jaar, maar de passie voor de autosport had ik al op mijn 13 jaar te pakken! Vijftig jaar later is het nog steeds de competitie die mij drijft en mij jong houdt. Ook in het alledaagse werk: auto’s verkopen, de zaak draaiende houden, het halen van de vooropgestelde quota, dat houdt mij scherp om ook daar voorin mee te draaien én succesvol te zijn.”
 
Blijft de vraag waarom een in de Franse autosport gelauwerde BMW-rijder kiest voor de Belgische BRCC.
 
“In Frankrijk is er geen plaats meer voor de GT4 en gezien wij kozen voor eerst een Z4 en nadien deze M3, had ik slechts de keuze tussen de Europese GT4 of de BRCC. Zo ben ik een eerste keer komen proeven van het BRCC, dat beviel mij enorm en ik sloot het seizoen af met de races in Zolder. Dat ik met de M3 voortaan voor de algemene overwinning kan gaan, motiveerde mij nog meer om deze keer full te kiezen voor het BRCC. Want, zoals ik al eerder benadrukte: ik wil winnen en ga voor de Belgische titel.”
 
Dat hij in die strijd voor de eerste plaats in de twee sprints van pakweg dertig minuten rekening zal moeten houden met het telkens samenvoegen van de troepen, vindt hij zeer positief…

“Het concept van de Leading Car draagt alleszins bij tot het geboden spektakel en als de toeschouwers erbij winnen, vind ik dat een zeer goede zaak. Er is voor een toeschouwer niks te beleven aan een walkover van één auto, dus, ja, ik kijk er naar uit om de strijd aan te binden met de andere kandidaten.”

Kronos Events pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 20 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons