Trofee van de Elzas: Zege en titel voor Dylan Derdaele

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Samen met zijn gelegenheidspartner Dennis Retera heeft Dylan Derdaele de nocturne race op het circuit van de l’Anneau du Rhin gewonnen. De Belgium Racing Porsche won het algemeen klassement en was de natuurlijk eerste in het BRCC klassement, een zege die Dylan Derdaele de BRCC titel schonk. Het duo Wauters/Stevens heeft gevochten tot het einde, zij pakten de derde plaats algemeen en werden tweede in het kampioenschap.
Op de l’Anneau du Rhin vond zaterdagavond de laatste race ooit van het BRCC plaats, alvorens volgend jaar TCR Benelux de fakkel overneemt. Na zijn zege in de 24 Hours of Zolder maakte Dylan Derdaele nog kans op de titel en de Belgium Racing-rijder stond er dan ook op om aan die race deel te nemen. Hij moest wel op zoek naar een nieuwe teammaat, want Peter Hoevenaars was niet beschikbaar. De vervanger werd gevonden in de Nederlander Dennis Retera. Derdaele reed de Porsche naar de pole niettegenstaande hij in de laatste vrije trainingsessie van de baan was gegaan.

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
De Belgische Porsche vertrok bij race die in het duister plaatsvond van op de derde plaats achter Porsche GT3 van Armindo/Heyrowsky/Arkin en de Ferrari F458 van Debs/Frey. Bij de start nam een ontketende Xavier Stevens met de MExT-Porsche de leiding, maar moest al snel de Sport Garage-Ferrari en de Belgium Racing Porsche voorbij laten. Derdaele kwam alsnog aan de leiding en mede door een ideale pitstopstrategie wist hij met Retera de race te winnen voor de Sport-Garage Ferrari. Stevens/Wauters moesten de race winnen om alsnog de titel te pakken, maar ditmaal moest het duo in Derdaele en Retera hun meerdere erkennen, de MExT-Porsche werd tweede in het BRCC klassement.

De gebroeders Thiers samen met Steeve Gerard loodsten hun Ferrari naar de vijfde plaats algemeen, net niet voldoende om de tweede plaats in het kampioenschap te behouden, die ging dus naar Wauters/Stevens. De zege in de BRCC Trophy was voor de DVB-KTM van Mezquita/Anthony, zij haalden het van de Van der Horst BMW M3 GT4 van Van der Horst/Van Deyzen.

Uitslag BRCC kampioenschap:

1.Dylan Derdaele: 137,5; 2. Xavier Stevens/Kris Wauters: 101; 3. Peter Hoevenaars, Frank Thiers, Hans Thiers: 100; 4. Guillaume Mondron: 75; 5. Bert Longin: 70; 6. William van Deyzen/Gerard van der Horst: 61,5