van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing Belgium Racing

Afgelopen weekend werd in Dijon, de poort van de Bourgogne, de tweede wedstrijd verreden van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) Endurance. Het legendarische circuit van Dijon-Prenois is vrij kort, maar snel en heuvelachtig.
Na de eerste race van het kampioenschap op Circuit Zolder over 90 minuten werd het deelnemersveld nu een wedstrijd van drie uren voor de wielen geschoven.  De troepen van Belgium Racing hadden deze eerste opdracht op hun thuisfront met brio tot een goed einde gebracht waarbij het trio Dylan Derdaele, Kenneth Heyer & Chris Mattheus met de Porsche GT3 Supercup de Klasse GT Cup won en zesde algemeen werd. Dit bracht hen uiteraard aan de leiding in de Klasse, maar door de cumul van de punten werden ze ook derde in de algemene tussenstand en mocht Dylan Derdaele daarenboven als leider in het Junior Championship richting Frankrijk.
 
“Alles is verlopen volgens het boekje”, aldus een glunderende Patric Derdaele na de lange race.
“Kenneth Heyer heeft het leeuwenaandeel van de donderdagse vrije training op zich genomen en had in tegenstelling tot Dylan in het verleden wel reeds ervaring opgedaan op de omloop van Dijon-Prenois. Het was dan ook vrij logisch dat hij tijdens de kwalificatie een halve seconde sneller was dan Dylan en zodoende behaalde hij de pole in de Klasse GT Cup en een zevende chrono algemeen.”
 
Er waren drie verplichte pitstops en de opzet was dat de piloten een dubbele stint zou afwerken. Dylan nam de start, nestelde zich aan de leiding in de Klasse en gaf die niet meer uit handen. Hij gaf de wagen in leidende positie door aan Kenneth Heyer.
 
Patric Derdaele: “Dylan is na de eerste verplichte pitstop in de Porsche blijven zitten en we deden geen bandenwissel. Maar het circuit is een ongemene bandenvreter, waardoor Dylan het geen anderhalf uur kon uitzingen zonder risico’s. De chrono’s gingen de hoogte in en we besloten hem iets vroeger dan voorzien binnen te roepen. De banden waren immers totaal opgereden. Kenneth kreeg tijdens de tweede pitstop een vers setje mee en om zeker geen risico’s te nemen hebben we bij de derde en laatste pitstop opnieuw vers rubber gemonteerd. Zodoende konden we de wedstrijd probleemloos afsluiten met een mooie vijfde plaats algemeen en winst in de Klasse GT Cup met een ronde voorsprong op de Ferrari 458 Challenge van de Scuderia Monza”.

De balans na de tweede race van het seizoen is dan ook zeer positief. Via winst in de GT Cup en de vijfde plaats algemeen, pakt Belgium Racing opnieuw kostbare punten in het kampioenschap. In GT Cup wordt de voorsprong tegenover de Ferrari van Scuderia Monza verder uitgediept en het Limburgse team komt in de algemene tussenstand op respectievelijk 2 en 1 punt van de leidende Audi R8 LMS van PK Carsport en de Porsche 911 RSR Van ProSpeed Competition. Ook vergroot Dylan Derdaele zijn voorsprong in het Junior Championship. Belgium Racing strijdt zodoende mee voor de titels op alle fronten binnen de Endurance van de BRCC.
 
Op 7, 8 & 9 juni is de BRCC te gast in Francorchamps in het kader van de Spa Euro Race voor opnieuw een wedstrijd over drie uren. Hierbij zullen Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Chris Mattheus hun leiding en in de Klasse GT Cup en de derde plaats in de algemene tussenstand met hand en tand verdedigen en wie weet nog een plaatsje opschuiven.
 
Afspraak in juni op Spa-Francorchamps

Belgium Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 14 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons