van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing Christoff Corten

Christoff Corten kenden we tot dusver vooral van de races rond de klok, maar nu start de jonge en talentvolle Tienenaar ook in het Belgian Race Car Championship, kortweg BRCC of het nationale circuitkampioenschap. Dit weekend stapte Corten voor het eerst in zijn bolide, de Seat Leon van de Belgische topformatie ProSpeed Competition en hoe! Corten won samen met Sven Van Laere en Kris Van Kelst de toerismeklasse en de Seat Trophy op de mythische omloop van Dijon in Frankrijk.
Christoff Corten kennen we vooral van de langere wedstrijden in Zolder en Spa, met onder meer een schitterende zege in de klasse GTR in de Belgische Ardennen in 2011. Dit seizoen wil Corten echter meer rijden en daarvoor trok hij richting het BRCC of Belgische circuitkampioenschap.

Christoff Corten: “Mijn eerste voorkeur ging uit naar de Porsche Challenge, maar de benodigde budgeten zijn er vooralsnog niet. Ondanks de zoektocht van mijn entourage en mezelf, leek de lat te hoog gegrepen. Gelukkig kwam er het voorstel van Sven Van Laere en ProSpeed Competition om in de Seat Leon aan te treden in het BRCC. Het gaat hier om langere wedstrijden, die liggen me, en uiteraard was de kans om met een topteam als ProSpeed Competition van Rudi Penders en Luc Goris, samen te werken er één die ik onmogelijk kon laten liggen. Ik ben uiteraard zeer gelukkig en ik wil het team van Rudi Penders en Luc Goris bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stelden. Het is in de sport uitermate belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om zich te bewijzen en ProSpeed Competition doet dat. Mijn eerste doelstelling was dan ook om de kans die ik kreeg te verzilveren.”

Die eerste kans, die lag in Dijon, in de Franse Bourgogne. Daar stond het voorbije weekend een wedstrijd van drie uur op het programma, de tweede van het seizoen van het BRCC. Christoff kwalificeerde de Seat op de pole-­‐positie en de wedstrijd beloofde dus zeer spannend te worden. Zijn teamgenoten Sven Van Laere en Kris Van Kelst werkten foutloze rijbeurten af en Christoff diende het werk af te maken.

Christoff Corten: “Ik reed foutloos en zorgde met een strak tempo mee voor een eerste zege van het seizoen! We schreven zowel de klasse toerisme als de Seat Trophy op onze naam en ik kon me echt geen beter debuut inbeelden. Waar ik vooral van onder de indruk ben, is het team! ProSpeed Competition is echt een bijzonder professioneel team, een team waar werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Geen enkel detail wordt er aan het toeval overgelaten. In dergelijk team kunnen werken, kan je als rijder alleen maar voorruit helpen. Ook het feit dat er hoegenaamd geen onderscheid tussen onze wagen en de kampioenwagen, de Porsche van Bouvy en Coens, is, spreekt in het voordeel van het team. Ik werk nu hard aan het eventueel uitbreiden van mijn seizoen, maar daarvoor moet ik kunnen rekenen op de nodige partners. Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen, dat ieder bedrijf zich in de context als die van ProSpeed Competition in zijn sas moet voelen. Mijn vaste partner Total begon dit weekend winnend aan het seizoen!”

Christoff Corten komt weer aan de start van een wedstrijd tijdens het weekend van 7, 8 en 9 juni op het circuit van Francorchamps. Daar vindt de derde race van het BRCC 2013 plaats.

Christoff Corten pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 14 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons