van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing ProSpeed Competition

Succes in uithoudingskampioenschappen, dat draait om snelheid, maar evenzeer om regelmaat. Met die filosofie in het achterhoofd trokken de troepen van ProSpeed Competition richting de Franse Bourgogne waar de tweede manche van het BRCC Endurance, het Belgische uithoudingskampioenschap op circuit, op de kalender stond. De Porsche 911 GT3 RS van Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Grandjean, in de kleuren van RedBull-Superdry-Colen, reed een foutloze wedstrijd en rondde met een schitterende podium af, om zo meteen zijn sterke positie in het kampioenschap kracht bij te zetten. En wat gezegd van de Seat Leon Supercopa, in de kleuren van Andex Rent, ASN en Premium Lease, bestuurd door Sven Van Laere, Kris Van Kelst en de beloftevolle Christoff Corten die de zege in de Seat Trophy op zak stak. ProSpeed Competition bewijst met de succesvolle inzet van de Seat van alle markten thuis te zijn.
De zege van de Spaanse bolide onderlijnt meer dan eens dat ProSpeed Competition in staat is om op welk vlak dan ook wagens succesvol te runnen. Met beide wagens mikt het team op de nationale titel, een ambitie die het op 7 en 8 juni in Spa-Francorchamps kracht zal willen bijzetten.
 
Luc Goris (ProSpeed Competition - Technical Director)
“Laat me toe om eerst de prestatie van het trio met de Seat in de verf te zetten. Hun prestatie was zeer goed en verdient een behoorlijke vermelding. We werken intens samen, de feedback is bijzonder goed en op de piste wordt exact gedaan wat we besproken hebben. Hun zege is dan ook geen toeval, maar de vrucht van intens teamwerk. We gaan de wagen nu nog verder laten evolueren, onder meer op vlak van de tank, waar nog tijdswinst kan bekomen worden. Wat betreft de Porsche hebben we de perfecte wedstrijd neergezet, maar onze bonus die we tot dit jaar hadden dankzij snel en efficiënt werk in de pitlane, is gezien de opgelegde stoptijden weg. Dat maakt het voor ons niet makkelijk tegen de meer recente wagens van de concurrentie. Desalniettemin blijven we meer dan ooit vooraan meedraaien in het kampioenschap!” 
 
Damien Coens (Rijder - #3 Porsche 911 GT3 RS)
“Dijon was niet meteen dé omloop voor de Porsche die het van het goede bochtenwerk moet hebben. De lange rechte lijn in de Bourgogne is een tegenstander, groter dan die op de piste. Dankzij sterk werk van mijn teamgenoten, waarbij Didier (Grandjean) een meer dan behoorlijke progressie maakte, worden we derde in de race en staan we voor Spa zeer sterk in het kampioenschap.”
 
Christoff Corten (Rijder - #4 Seat Leon Supercopa)
“Ik ben uiteraard zeer gelukkig en ik wil het team van Rudi Penders en Luc Goris bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stelden. Het is in de sport uitermate belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om zich te bewijzen en ProSpeed Competition doet dat. Ik ben dan ook heel gelukkig van dit team te kunnen deel uitmaken.”

ProSpeed Competition pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 14 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons