van der Horst

Trophée de Bourgogne: Uitreiking Michelin Award

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
In het kader van alle wedstrijden van het Belgian Racing Car Championship 2013 pakt Kronos Tyres opnieuw uit met de Michelin Award. Deze Michelin Award wordt telkens uitgereikt aan een rijder of een team die gedurende één van de zes meetings van het BRCC voor een uitzonderlijke prestatie weet te zorgen. Om een zo neutraal mogelijk beeld te krijgen van een potentiële laureaat voor de Michelin Award, bestaat de jury uit gespecialiseerde journalisten en vertegenwoordigers van de baan- en standcommissarissen en veiligheid van de circuits. De prijs van de Michelin Award is een set Michelin-banden.
Na afloop van de Trophée de Bourgogne, de 2de manche van het BRCC 2013, kende de jury de Michelin Award toe aan Claudie Tanghe. De eigenaar van de gelijknamige drukkerij uit Komen staat eerder bekend als een fervent rallyrijder, maar hij heeft blijkbaar de smaak te pakken voor de circuitracerij. Nadat hij dit weekend al aan de start verscheen van het BGDC nam hij in het gezelschap van Vincent Vanden Abeele met dezelfde Clio III de start in de BRCC Sprints, waarna hij in de BRCC Endurance de Porsche 997 Cup van het MExT Racing deelde met Dirk Van Elslander, goed voor 8ste plaats algemeen. De jury van de Michelin Award stond erop om het team van MExT Racing te loven voor hun fairplay tijdens deze tweede round van het BRCC Endurance!

De familie Tanghe was overigens zeer actief op het circuit van Dijon-Prenois, vermits Arthur, de zoon van Claudie, de eerste race van de BE Trophy won en tweede eindigde in de finale, samen met Benoît Visnovsky en Didier Van Dalen.

Claudie Tanghe ontving een set Michelin-banden, evenals het traditionele “diploma”, getekend door Clovis.

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 13 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons