van der Horst

Trophée de Bourgogne: Val Saint Lambert Award voor GPR en Euroracing

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Om in de autosport een auto aan de start te brengen en, meer nog, ook een race op de meest succesvolle manier te kunnen volmaken, mag het niet aan middelen – lees centen, budgetten – ontbreken. Maar wat zouden piloten en teambazen zijn zonder de inzet en de hulp van de mecaniciens? Hoe vaak horen we niet de verhalen van mecaniciens die een auto in wedstrijd wisten te houden door een ultra snelle technische ingreep of na een ongeval in training een ganse nacht sleutelden en alzo de auto vooralsnog op de startgrid te laten verschijnen. Om dat hard labeur van een legertje werkers in de schaduw te belonen, pakt Val Saint Lambert uit met de “Mechanics Award”.
  • Powercars
Na afloop van elk weekend van het BRCC buigt de jury, bestaande uit journalisten en medewerkers van Kronos Events, zich over de exploten van de crews van één van de deelnemende auto’s in BRCC Sprint en Endurance en kiest telkens twee ploegen die de Award dubbel en dik verdienen.
 
Voor het weekend van het BRCC tijdens de Trophée de Bourgogne viel die keuze op de crew van GPR omdat zij een groot deel hadden in het succes en de dubbelslag van de twee Aston Martins. In de BRCC Endurance is het immers niet alleen een kwestie van snelheid, maar zeker ook strategisch doorzicht en dus  het perfect uitvoeren van de  verschillende pitstops.
 
In de BRCC Sprint werd gekozen voor het Euro Racing.  Na een moeilijk debuut in de openingsmanches van het BRCC, slaagde de kleine en bescheiden formatie erin om voor de races in Dijon de setup van de BMW M3 van Christophe Pampel te verbeteren en de wegligging te optimaliseren. Het is de wil om door te zetten die de Jury motiveerde om Euro Racing te belonen.
 
“Om de volledige ploeg te betrekken in het behalen van deze Award, winnen zij, naast de Award Val Saint Lambert, ook een kist met zes flessen champagne, zodat elk lid van het team kan meegenieten van “hun” overwinning,” verduidelijkt Pierre Grivegnée, afgevaardigd beheerder van  IMMOVAL NV, het opzet van de “Mechanics Award”.
 
Om deze Award helemaal tot zijn recht te laten komen, zal de prijsuitreiking van de “Mechanics Award” en de traditionele groepsfoto steeds plaatsvinden tijdens het eerstvolgende weekend van het BRCC. De mannen van GPR en Euro Racing zullen dus in de Spa Euro Race meer dan één reden hebben om een flesje te kraken en een feestje te bouwen…

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 23 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons