van der Horst

Trophée de Bourgogne: SEAT Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
SEAT Import, Belgische invoerder van het Spaanse automerk, organiseert met de steun van SEAT Sport een kampioenschap voorbehouden aan de BRCC-rijders die aan de start komen met een Leon Supercopa.
Na de openingsmanche op het circuit van Zolder namen de deelnemers het nu tegen elkaar op op de Franse omloop van Dijon-Prenois. Het is een circuit dat vooral de rijkwaliteiten van de racebolides en de zuivere rijlijnen van de rijders in de verf zet.
 
Bij de sprintraces op zaterdag sloeg Grégory Paisse een eerste keer toe, door zich de snelste te tonen in de openingsmanches… maar het was Nicolas Jussy die het laatste woord had. In de eindafrekening, opgesteld na de vier felbevochten ‘kwartwedstrijden’, bleek hij immers bovenaan te staan. De rijder van het Team Allure finishte in de top-5 algemeen, twee plaatsen boven Grégory Paisse.
 
Deze laatste deed echter de beste zaak in het kampioenschap, want na afloop van de Franse raceweekend prijkt hij op de tweede plaats in de tussenstand. Nicolas Jussy staat op een vierde plaats, mooie prestaties van de rijders van de SEAT Leon Supercopa dus!
 
Tijdens de endurancerace, zondagavond als afsluiter van het evenement afgewerkt, maakte een te duchten kandidaat zijn opwachting. Christoff Corten kwam aan de start met Kris Van Kelst en Sven Van Laere, aan het stuur van de SEAT Leon Supercopa uit de ateliers van ProSpeed Competition. De nieuweling werkte zijn ingangsexamen met brio af, zette van bij de kwalificaties schitterende tijden neer, alvorens te bevestigen tijdens de race. Met een uitstekende slotrelais werkte hij de degelijke arbeid van zijn teammaats helemaal af. Als vijftiende algemeen finishte de rode SEAT Leon Supercopa voor de twee andere bolides van Team Allure.
 
Voor één keer kreeg het Luikse team met de pechduivel af te rekenen. De twee Nicolas, Jussy Léonard, verloren al in de aanvangsfase heel wat tijd door een uitstap in de kattenbak. Grégory Paisse en Kevin Caprasse kregen met een nukkige stuurbekrachtiging te maken.
 
De drie SEAT finishten wel op de eerste plaatsen in de Tourisme Pro Evo-klasse… en geven nu al afspraak voor de volgende manche in Spa-Francorchamps, in het kader van de Spa Euro Race!

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 13 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons