van der Horst

BRCC Zandvoort: Gentlemen's Trophy voor Louis-Philippe Soenen

Zandvoort: De BRCC races in beeld gebracht
Volgens dezelfde filosofie als de Junior Trophy pakt Kronos Events uit met een Gentlemen’s Trophy, voorbehouden aan rijders die geboren zijn voor 24 april 1964. Naast de jury die elk weekend kiest voor de « Gentlemen of the Meeting » en een Belgisch Kampioen « Gentlemen’s Trophy », op basis van de vijf beste resultaten, krijgt de winnaar, met de steun van de JRM Group, de officiële partner van Nismo in Europa, een test aangeboden in een Nissan GT-R NISMO GT3!
Na afloop van de Zandvoort Masters kende de jury de Gentlemen’s Trophy toe aan Louis-Philippe Soenen, de rijder van de Ferrari 458 Challenge van het gelijknamige Soenen Racing.
 
Flink geholpen door youngster Frédéric Vervisch, slaagde Louis-Philippe Soenen erin om  in de Nederlandse duinen de eerste overwinning in Endurance Cup te behalen.
 
«Dit is slechts de vijfde race uit mijn nog jonge carrière,”  glunderde Louis-Philippe Soenen op het podium. «Ik win voortdurend aan zelfvertrouwen, ik leer de stiel en kan hierbij steeds terugvallen op de kennis en de ervaring van Frédéric.”
 
In de punten van het Gentlemen’s-Kampioenschap leidt nu Pierre Piron, de man die de Allure-Porsche deelt met Guillaume Mondron. De Luikenaar  gaat Zandvoort-held Soenen, pechvogel Nicolas Vandierendonck en de Thiers-broers vooraf.
 
BRCC Gentlemen’s Championship:
1.Pierre Piron 47; 2. Louis Soenen, 45,5; 3. Nicolas Vandierendonck 42,5; 4. Frank & Hans Thiers 38,5 ; 5. Frank Beliën 30; 6. Xavier Mezquita 26; 7. Pierre Grivegnée 24; 8. Thierry Verstraete 23,5 ; etc

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 17 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons