van der Horst

NEWSFLASH: Loeb op zucht van opgave

Sébastien Loeb - Peugeot 3008 DKR
Sébastien Loeb - Peugeot 3008 DKR
Sébastien Loeb zit in heel vieze papieren in de Dakar Rally. De Fransman verloor in de eerste sectie van de vijfde proef bijna drie uur nadat hij vast kwam te zitten in het zand. Maar vooral zou corijder Daniel Elena geraakt zijn aan het staartbeen na een te harde landing.
  • STX Motorhomes
Kort na de start reed Loeb zich vast in een strook waar een tiental andere wagens zich ook vastreden. teamgenoot Cyril Despres stopte nog om Loeb te helpen, maar dat kon niet baten. "We slalomden verder tot op een hardere strook en wandelden terug om te zien wat konden doen, maar de duinstrook lag er zo slecht bij dat we weinig konden doen en beslisten verder te rijden", aldus Despres. 

Loeb kwam na de eerste sectie aan met een achterstand van 2u45'. Daar zal het wellicht niet bij blijven. Daniel Elena bezeerde zich aan het staartbeen. "Ik kan niet sneller rijden dan 30 km/u, of hij schreeuwt het uit van de pijn", aldus Loeb. Loeb vertrok nog richting de tweede sectie, maar de kans dat hij daar weer van start gaat, is dus klein.

Foto: Willy WeyensDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 10 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons