van der Horst

BREAKING: Ook Ogier moet strijd verlaten in Turkije

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Na Thierry Neuville is het nu ook finaal gedaan voor Sébastien Ogier. In de elfde proef van de rally van Turkije ging de wereldkampioen van de baan. Ott Tänak pakt de kop.
Opnieuw een ongelooflijke ommekeer in de Rally van Turkije. Thierry Neuville viel vanmorgen van de tabellen toen de ophanging brak. Sébastien Ogier leek hetzelfde lot beschoren, maar hij kon zijn schade wel herstellen. Uitstel van executie zo bleek, want op de eerste proef van de middaglus zaterdag ging hij in de fout en belandde naast de baan.

Goed nieuws voor Thierry Neuville in de strijd om de titel, ware het niet dat Ott Tänak nu op kop komt van de rally, want ook Andreas Mikkelsen kent problemen. De Est staat maar op 36 punten van onze WK-leider. Het is echter te vroeg om al conclusies te trekken, want deze manche heeft al voor vele kantelpunten gezorgd, en er resten nog zes slopende proeven.

Tänak leidt met dertien seconden op ideale buffer Jari-Matti Latvala. Hayden Paddon is derde op bijna een minuut. Andreas Mikkelsen is vierde maar het is nog niet duidelijk of hij verder kan. Teemu Suninen is vijfde, voor Sébastien Ogier die straks zal wegzakken in het klassement door zijn opgave.

Foto: M-sport Twitter

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons